Kungsberget

Fakta
11 lifter og 22 pister. Længste pist er 1700 meter lang. 3 sorte pister, 4 røde og 4 blå. Resten af pisterne er grønne. Faldhøjde på 200 meter. Er en del af Branäsgruppen. Til sæson 2016/2017 er området udbygget med flere pister på sydsiden af Kungsberget. Desuden er lavet en ny stor 8-personers stolelift fra selve byområdet til toppen af området.

Website
www.kungsberget.se

Sociale medier:
Facebook og Instagram.

Placering:
I det østlige Sverige, nord for Stockholm. 770 km fra København. 210 km fra Stockholm.

Sådan kommer du dertil:
Lang biltur fra Sjælland. Den korteste vej er via E4 over Helsingborg og Jönköping inden der drejes fra ved Mjölby. Herfra er der primært motortrafikveje, men også lidt bykørsel. Alternativt kan E4 tages hele vejen over Stockholm, hvilket dog er ca. 70 km længere.
Kun to timers kørsel fra Stockholm. Forholdsvis lang tur, 470 km, fra Oslo.

Snegaranti:
Åbent december til april. 

Rutevejledning:

Kort beskrivelse:
Et forholdsvis lille, men meget familevenligt område. Området hænger godt sammen, og lidt øvede kan køre alle steder. Liftsystem er centreret på tre punkter og er effektivt. Flere gode snowpark områder.

Overnatningsmuligheder:
Hytter og lejligheder. Mange nybyggede lejligheder som er ski in/ski out. Desuden små hytter, der er billige. Man kan også bo på Ski Lodge og Gästcenter lige ved pisterne.

Vurdering af børnevenlighed:
Har lille børne- og begynder område, Lillberget, der er oplyst og modsat resten af området. Der findes ud over dette en række øvrige grønne pister. Desuden kan børnene møde maskotten Björnbusarna i terrænet.

Snowpark:
Ja. En af de helt store attraktioner ved Kungberget er stedets Snowparks. Der er flere af slagsen, og de virkelig godt udbygget. Desuden findes en lille sjov permanent skicross bane og et pukkelområde samt naturligvis en Big Air Bag.

Anmeldelse
Læs Kungsberget overrasker.

Pistekort:
Se pistekort her.

Langrend:
Nej

kungsberget2016_4

Comments are closed