Idre Fjäll

Fakta
27 lifter, 40 pister heraf 4 stolelifter I alt 28 km pister.
Længste pist er 2800 meter. Største fald er 304 meter. Mest berømte pist er den sorte Chocken, der er ret ekstrem med en hældningsgrad på 46!
Idre Fjäll har rødder helt tilbage til 1968.

Website
www.idrefjall.se

Sociale medier:
Idre Fjäll er på Twitter, Facebook og Instagram.

Placering:
I det nordvestlige dalerne. 930 km fra København, 340 km fra Oslo.

Sådan kommer du dertil:
I bil fra Sjælland er en forholdvis lang tur, men kan selvfølgelig klares med en overnatning. En mulighed er at tage færge til Oslo og køre derfra. Det er muligt at tage bus fra Malmø.

Snegaranti:
Har snegaranti fra uge 52-16 på ti pister. Åbner traditionelt meget tidligt, og er meget snesikkert.

Kort beskrivelse:
Et varieret terræn hvor de er noget til alle aldergrupper og grader af dygtighed. Har pister mod alle verdenshjørner, så du kan altid finde en piste, der passer til vejrforholdene.

Overnatningsmuligheder:
Masser af hytter midt i terrænet, lejligheder og enkelte hoteller. Heriblandt Pernilla Wiberg hotel. Der findes desuden et stort campingområde, som udbygges i disse år. Her bor du virkelig ski in-ski out og med fantastisk udsigt.
Her findes supermarked i bymidten, de desuden består af et par restauranter og barer.

Vurdering af børnevenlighed:
Meget børnevenlig med flere områder til de helt små, hvor der kan benyttes rullebånd. Desuden aktiviteter som badeland og lignende.

Snowpark:
Ja 2 stk med egne lifter.

 

Særlige kendetegn:
Den store stolelift i området er super effektiv og sikrer en effektiv skidag. I området finder du også den grønne piste Dalarnas længste samt Askesigen til de mindste gennem skoven.
Satser på skicross med to baner. Er ofte vært for store mesterskaber i denne disciplin. Desuden afholdes ofte speedski konkurrencer på Chocken.

Pistekort:
Se pistekort her.

Langrend: Ja
På Idre Fjäll er der rig mulighed for at stå på langrend, i alt 82 km spor. Tursporene giver  mulighed for at se fjeldet og nyde naturen. For dem, som gerne vil have lidt rendyrket kredsløbstræning ud af deres skiferie i Sverige, findes motions- og træningsspor, som er beregnet helt specifikt til dette. Hvis du ikke har stået på langrend, siden du var barn, eller hvis du føler dig lidt rusten, kan du med fordel tage et par timer i Idre Fjälls langrendsskiskole.

Comments are closed

  • Annonce: