På Ski i Norge

Sammen med Sverige er Norge danskernes fortrukne skidestination, når det handler om en skiferie med hele familien. I Norge kan du finde et stort udvalg i alt fra grønne til sorte pister. Rigtig mange danskere har kørt deres første skiløb i Norge. Her er super god mulighed for at bo i hyggelige hytter ude i selve terrænet med helt ægte ski-in ski-out, og her er mulighed for at benytte skiskoler, hvor der tales dansk. Skisæsonen varer længe i Norge. I de højtbeliggende skiområder i fjeldene kan du køre på ski et godt stykke ind i foråret.

På de fleste destinationer i Norge har du desuden mulighed for at stå på ski i rigtig mange timer hver dag, da der findes oplyste pister.  I de norske fjelde er der også mulighed for at mange andre aktiviteter end skiløb. Dette omfatter blandt andet hundeslædekørsel, isklatring, kanekørsel og meget andet heriblandt naturligvis gode forhold for at kælke.
Endnu en stor fordel for danskere er at det er let at sejle fra flere steder i Danmark til Norge og derfra køre videre til den ønskede destination. Populære destinationer er blandt andet Hemsedal, Hafjell og Geilo.

Hafjell
Hafjell ligger i baghaven til Lillehammer, og er kendt for at være benyttet ved de olympiske lege i 1994. Området, der ligger bekvemligt tæt ved motorvejen. er det tredje største i Norge og ekstremt velfungerende. Her finder du både en effektiv gondollift og hurtige stolelifte. Hafjell byder på terrænpark med masser af hop og halfpipe, men også virkelig gode børneområder, hvor børnene selv kan klare sig ved et rullenånd. Med et liftkort til Hafjell får du desuden adgang til områderne Skeikampen i Gausdal, Kvitfjell, Sjusjøen og Gålå.

Annonce:

Hemsedal
Med en perfekt beliggenhed mellem Oslo og Bergen er Hemsedal blevet et af de mest populære skiområder i Norge. Her finder du et bredt udvalg af brede og velpræparerede pister. Men også nogle super velfungerende børneområder plus muligheden for at køre off-piste samt boltre sig i lækre snowboardsområder. Sidstnævnte omfatter blandt andet to halfpipes og flere quaterpipes. 
Byen i Hemsedal er et super hyggeligt lille samfund med gode overnatningssteder plus et stort udvalg af restauranter, caféer, barer og butikker. Her er også godt mulighed for at opleve after-ski. Har du liftkort til Hemsedal får du også adgang til området Solheisen.

Trysil
Trysil er det mest populære skiområde for danskerne i Norge. Trysilfjellet er tæt ved den norsk-svenske grænse. Det er muligt at køre på ski på tre sider af fjeldet. Her er mulighed for udfordringer af alle slags. Trysil er kendt for super gode muligheder for Ski-in og ski-out, og ved langt de fleste hytter og lejligheder kan man stå på ski direkte til hoveddøren. Er din bolig ikke lige ved pisterne, kører der skibusser i området. 23 kilometer pister findes i Trysil og et imponerende sneproduktionssystem med mere end 30 snekanoner sørger for høj snegaranti. I Trysil er forholdene for børnene i topklasse. Her findes hele tre børneområder, hvor der hele tiden finder masser af aktiviteter sted.

Comments are closed

  • Annonce: