Her vil følge tips og gode råd til når du skal på skitur til Sverige.

Første råd er at dine skistøvler altid skal være varme, når du tager dem på. Dette skal du tænke på, når du pakker din bil. Skal du på ski samme dag, som du kører, skal du ikke have dine skistøvler i tagboksen. Frosne skistøver er ikke behagelige at tage på.

Et godt sted at starte skiferien er hos DFDS, der kan bringe dig til Oslo, hvorfra det er meget kortere at køre til de svenske destinationer. Læs mere om dette her.

En mulighed er også at tage fra Helsingør hurtigt og billigt til Sverige. Scandlines bilfærger til Helsingborg sejler stort set hele tiden; døgnet rundt er der 3-4 afgange i timen. Overfarten tager kun 20 minutter.

Andre muligheder er Stena Lines færger fra Frederikshavn til Göteborg eller fra Greenaa til Varberg, der ligger sydligere end Göteborg.

Eller man kan tage toget til eksempelvis Åre fra Malmø. Læs om dette via Snalltaget.se.

Men selvfølgelig er det også let at køre over Øresundsbroen.

Inden du tager afsted kan du tjekke vejrudsigten via den anbefalelsesværdige Yr.no.

Vidste du i øvrigt at vinterferien i Sverige hedder sportslov (sportsferie)? Sportlov udspringer af kokslov ("koksferie"), som blev indført i 1940, så man kunne spare på opvarmningen af skolerne i de hårdt trængte krigs-år.
Formålet med sportlovet blev senere, at den skulle fremme vintersport gennem sportsudøvelse i hjemegnen eller i fjeldet.

Du kan med fordel også besøge Danmarks Ski Forbund.