Branäs

Fakta: 
21 lifter, 28 pister. Stor kabinelift fra selve byen. Faldhøjde på 415 meter. Længste pist er på 3 km. Fun og snowparks. Mange pister med lys. Kun en sort pist, Branten, men flere gode røde. Ellers primært blå og grønne pister.

Website
www.branas.se

Sociale medier:
Er på Facebok og Instagram.

Placering:
700 km fra København, 210 km fra Oslo, 400 km fra Göteborg

Sådan kommer du dertil:
På trods af distancen er det er forholdsvis smertefrit at køre fra Sjælland. Motorvej ca. halvvejs og derefter gode landeveje.
Men et godt alternativ er at sejle til Oslo og køre derfra. Er den destination i Värmland, der er tættest på Dalarna, så kan dermed også bruges som en mellemstation.

Snegaranti:
Har normalt åbent fra december til april.

Kort beskrivelse:
Fantastisk område med mange muligheder for alle aldersgrupper. Karakteristisk bro forbinder to områder. Desuden er opdelt i selve Branäs og Branäsberget.
Toppen af kabineliften er udgangspunktet for at komme rundt i området.
Har et par hyggelige barer og cafére og indkøbsmuligheder i selve byen. Stort børneområde både i byen og specielt i Branäsberget.
Bränas udbygges løbende og blandt andet kommer næsten hvert år lys på nye pister.

Overnatningsmuligheder:
Rigtig mange muligheder for hytter både tæt ved selve byen og på Branäsberget. Lejligheder i selve byen plus hotel i både området og i byen.

Vurdering af børnevenlighed:
Meget stor med børneområde ved selve byen og i Bjarnäsbjerget. Har varm saft ved mange lifter. Masser af aktiviter for børnene inkl. konkurrencer.

Snowpark
Ja plus big air bag og ski cross.

Særlige kendetegn:
Kabineliften fra midt i byen fungerer imponerende effektivt. Rigtig mange pister er belyste og der er åbent til kl. 19:00.

Pistekort
Se pistekort her.

Langrend:
20 km