Snart er der tid til skiferie igen

Det kan virke lidt mærkeligt at tænke på her i sommervarmen. Men lige pludselig er det tid igen til at komme på skiferie, og gerne i Sverige.

Sommer er dejligt, men det er sne og vinter rigtige fans af skiløb mest drømmer om. Vi længtes til december, hvor der bliver åbnet i en lang række svenske skidestinationer. Du kan god begynde at glæde dig, og måske fordrive tiden med at spille hos bookmakere uden dansk licens, og lade tankerne flyve til lækre nedfarter på pisterne og hyggelig timer i hytterne. Skiferie er bedre end sommerferie.

Træning til skiløb
Måske går der for tiden lidt for meget rosé og grillmad i den i sommertiden. Måske blev der drukket lidt for mange fadøl til fodboldkampen? Så derfor er det vigtigt at holde formen ved lige, så du er helt klar til vinterens udfordringerne på pisterne. Der er under alle omstændigheder en god ide, at hold dig fit frem til vintersæsonen. Der er ovenikøbet en række træningsmetoder, som du med stor fordele kan følge. Svømning, løb og cykling er god træning til skisæsonen. Du holder kroppen igang, og styrker en stor del af den samme muskulatur som også bruger ved skiløb.
Men selvfølgelig findes der en række meget velegnet styrkeøvelser, du kan udføre for at holde dine muskler helt klar til du igen får sne under brædderne. Du skal holde fokus på at træne din muskler i ben plus ryg og mave. Det er her den store belastning er, og et af de vigtigste elementer er at få de forskellige muskgrupper til at arbejde sammen. Der er træningsøvelser, der kombinere forskellige områder af kroppen klart at foretrække. Husk at det også er super vigtigt at få trænet din balance. Den bruger du hele tiden ved skiløb. Der findes en lang række øvelser, der er lette at lave hjemme på gulvet, så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang.

Bestilling af skiferie
Fra 1. september begynder de store skibureauer og de sotre skidestinationer i Sverige og i andre skilande for alvor deres markedsføring af muligheder for skiferier til den kommende sæson. Men allerede nu har langt de fleste åbnet for bookningen. Coronapandamien havde stor indvirkning på skisæsonen i Sverige i sidste vinter. Først og fremmest har den gjort destinationerne mere klar til at håndtere diverse udfordringer. Men de fik faktisk en god skisæson i Sverige. Ikke mange danskere kom afsted. Men tilgengæld kunne de fleste af de store destination melde om rekordsæson, da svenskerne blev hjemme fra Alperne. Nu håber destinationer som blandt andre Stöten i Sälen, at beholde deres nye svenske gæster og så får danskerne retur. På den måde kan det virkeligt blive en stor skisæson 2021/2022. Vi glæder os her på SkiSverige.dk