Stöten

Stöten satser stort til den kommende sæson

- Gang i udviklingen

Der sker virkelig store ting på Stöten inden den kommende sæson 2016/2017. Destinationen arbejder på en række nye tiltag, der skal gør Stöten ekstra attraktiv. De nye tiltag omfatter først og fremmest en ny seks personers stolelift, som vi tidligere har omtalt her på SkiSverige.dk. Stolen bliver den længste i Dalarna med 1,7 km og også den hurtigste, da den kommer til at køre 6 meter i sekundet. Dermed tager en tur til toppen blot fem minutter. Liften er desuden meget miljøvenlig, da den benytter et nyt drive-system, der nedsætte EL-forbruget med 5 procent.

 

Annonce:

Men til den kommende sæson introduceres også fire nye pister, der alle er meget børnevenligt. Der laves også en piste med slalombane og automatisk tidtagning.

Øget fokus på børnefamilier
“Vi har længe kunne tilbyde Sälens bedste skiløb med faldhøjde på 370 meter og bakker til alle typer af skiløbere. Nu har vi lavet en ekstra satsning for børnefamilier. Den største investering i Stöten 30 år. I og med at tilgængeligheden øges i december 2018 med den nye internationale lufthavn, som ligger 15 minutter fra Stöten, kommer vi til at være endnu mere attraktive for det udenlandske marked", forklare direktør hos Stöten Johan Thom.

I forbindelse med bygningen af den nye lift gøres Soltorgsområdet desuden mere moderne. Eksempelvis totalrenoveres stedet Mat & Dryck til et mere rustikt udseende. I området bygges desuden en kælkebakke og en række andre nye aktiviteter. Sneproduktionssystemet udbygges fortsat løbende, og der bygges til den kommende sæson 16 nye lejligheder med i alt 128 senge i området Pistbyn.

Investeringerne fortsætter de kommende år, og der er plads nok til disse, da Stöten har ca. 700 hektar at bygge på. “De seneste fire år har Stöten investeret 140 millioner kroner. Planen for de kommende år omfatter en række større og mindre investeringer som totalt udgør 500 millioner kroner. Dette omfatter nye boliger, lifter, snesystem og meget andet” uddyber Jihan Thorn, der også kan fortælle at sæsonen indledes den 15. december.

Stöten i Sälen har 19 lifter og 40 pister. Der findes 7000 senge til overnatning i området. I nedenstående er markeret de nye pister. Læs meget mere om destinationen her.