Branäs

Fakta:
31 lifter, 33 pister. Stor kabinelift fra selve byen. Helt ny stolelift fra 2023. Faldhøjde på 415 meter. Længste pist er på 3 km. Fun og snowparks.  Kun en sort pist, Branten, men rigtig mange gode røde pister. Ellers primært blå og grønne pister. Hele området åbent til kl. 19:00 hver dag.

Website:
www.branas.se

Placering:
700 km fra København, 210 km fra Oslo, 400 km fra Göteborg

Sådan kommer du dertil:
På trods af distancen er det er forholdsvis smertefrit at køre fra Sjælland til Branäs over Göeborg. Motorvej ca. de første 450 km og derefter gode landeveje.
Men et godt alternativ er at sejle til Oslo og køre derfra. Er den destination i Värmland, der er tættest på Dalarna, så kan dermed også bruges som en mellemstation.

Snegaranti:
Har normalt åbent fra december til april.

Kort beskrivelse:
Fantastisk område med mange muligheder for alle aldersgrupper. Karakteristisk bro forbinder to områder. Desuden er opdelt i selve Branäs og Branäsberget. Man kan bo begge steder i lodge eller lejligheder eller i hytter i selve terrænet.
Toppen af kabineliften er udgangspunktet for at komme rundt i området.
Har et par hyggelige barer og cafére og indkøbsmuligheder i selve byen og på Soltorget i Branäsberget. Stort børneområde både i byen og specielt i Branäsberget samt Nintendo-pisten, der er fantastisk til de helt små.
Bränas udbygges løbende og blandt andet kommer næsten hvert år lys på nye pister.

Overnatningsmuligheder:
Rigtig mange muligheder for hytter både tæt ved selve byen og på Branäsberget. Lejligheder i selve byen plus lodges i både området og i byen. Findes også campingplads.

Vurdering af børnevenlighed:
Meget stor med børneområde ved selve byen og i Branäsbjerget. Har varm saft ved mange lifter. Masser af aktiviter for børnene inkl. konkurrencer. Og så er Nintendopisten helt fantastisk for de små.

Snowpark:
Ja plus big air bag og ski cross. Rigtig høj kvalitet.

Særlige kendetegn:
Kabineliften fra midt i byen fungerer imponerende effektivt. Alle pister er belyste og der er åbent til kl. 19:00.

Pistekort:
Se pistekort her.

Langrend:
20 km i smukke omgivelser på Branäsberget.