Vallåsen

Fakta:
Vallåsen er pt nedlukket for skiløb.

Bestod af 7 lifter heraf to stolelifter. 11 pister heraf 1 rød og resten blå eller grønne. Med i dette er regnet fire begynderpister Flere pister kører desuden sammen.
Største faldhøjde er 145 meter. Længste nedkørsel er på 1260 meter.
Den mest kendte og benyttet piste er den blå København. Denne bliver typisk noget slidt hen på eftermiddagen. Den mest udfordrende er den røde Malmø, hvor der ofte er lavet hop. Desuden laves der, når forholdene er til det en funpark ved København. Pisten Halmstad er let for specielt i toppen meget flad.
Der er normalt åbnet mandag og tirsdag kl. 9:30 til 16:30, onsdag til fredag kl. 9:30 til 21:00 og lørdag og søndag kl. 8:00 til 18:00.

Website:
www.vallasen.se

Sociale medier:
Facebook.

Placering:
105 km fra København.

Sådan kommer du dertil:
Er blot to timers kørsel fra København på nordsiden af Hallandsåsen. Det tætteste rigtige alpine skisportssted på Danmark. Du kan køre over Øresund eller tage færge Helsingør-Helsingborg. Fra Helsingborg skal følges E4 / A6 mod Gøteborg. Efter Ängelholm drejer du fra mod Våxtorp. Herfra er der skilte til selve destinationen.

Snegaranti:
Kun åbent når forholdene er til det. Typisk mellem 50 og 100 dage på en sæson. Åbner oftest først i januar. Fik til sæson 2015/2016 nyt sneproduktionssystem, der giver bedre muligheder. Havde 67 åbningsdage i sæson 2015/2016 med åbning den 8. januar og afslutning den 27. marts.

Kort beskrivelse:
Et rigtigt danskersted. Oplagt til endagesturer og for nybegyndere.

Overnatningsmuligheder:
Tæt ved er der flere overnatningsmuligheder. Se her.

Vurdering af børnevenlighed:
Meget børnevenligt. Fik for et par år siden udbygget med to lifter perfekte til børn.

Snowpark:
Ja når forholdene tillader det.

Særlige kendetegn:
På trods af at det er et lille område er der hele to stolelifter. Den ene dog ret langsom. Har til sæson 2017/2018 fået en såkaldt snefabrik, der er ekstrem effektiv til sneproduktion.

Pistekort:
Se her.

Langrend:
Ja fra 2020 allerede i oktober.
Officiel langrendscenter.