Kungsberget

Fakta:
16 lifter og 22 pister. Længste pist er 1700 meter lang. 3 sorte pister, 4 røde og 6 blå. Resten af pisterne er grønne. Faldhøjde på 200 meter. Er en del af Branäsgruppen.
Til sæson 2016/2017 blev området udbygget med flere pister på sydsiden af Kungsberget. Desuden er lavet en ny stor effektiv 8-personers stolelift fra selve byområdet til toppen af området. En klar forbedring af af området.

Website:
www.kungsberget.se

Sociale medier:
Facebook og Instagram.

Placering:
I det østlige Sverige, nord for Stockholm. 770 km fra København. 210 km fra Stockholm.

Sådan kommer du dertil:
Lang biltur fra Sjælland. Den korteste vej er via E4 over Helsingborg og Jönköping inden der drejes fra ved Mjölby. Herfra er der primært motortrafikveje, men også lidt bykørsel. Alternativt kan E4 tages hele vejen over Stockholm, hvilket dog er ca. 70 km længere.
Kun to timers kørsel fra Stockholm. Forholdsvis lang tur, 470 km, fra Oslo.

Snegaranti:
Åbent december til april. God sneproduktion.

Kort beskrivelse:
Meget familevenligt område. Området hænger godt sammen, og lidt øvede kan køre alle steder.  Den centrale stolelift fungerer super effektiv, og bringer hurtigt folk til toppen, hvorfra det er let at komme rundt i hele området. Det er let at komme retur fra bagsiden af fjället.

Overnatningsmuligheder:
Hytter og lejligheder. Mange nybyggede lejligheder som er ski in/ski out. Desuden små hytter, der er billige. Man kan også bo på hyggeligt og velfungerende Ski Lodge lige ved pisterne. Konkurrencedygtige priser.

Vurdering af børnevenlighed:
Har super velfungerende børne- og begynder område, Lillberget, der er oplyst og modsat resten af området. Her er to knaplifter, transportbånd til de allermindste samt grillområder og varmestuer.
Der findes ud over dette en række øvrige grønne pister samt det sjove Nintendoland, hvor børnene kan bruge masser af timer.
Desuden kan børnene møde maskotten Björnbusarna i terrænet.

Snowpark:
Ja. En af de helt store attraktioner ved Kungberget er stedets Snowparks. Der er flere af slagsen, og de virkelig godt udbygget. Desuden findes en lille sjov permanent skicross bane og et pukkelområde samt naturligvis en Big Air Bag.

Pistekort:
Se pistekort her.

Langrend:
Nej