Stöten i Sälen

Fakta:
Nordligst af destinationerne i Sälen. 46 pister og 21 lifter. I alt fem sorte, fem røde, elleve blå og 27 grønne pister findes i området.
Byggede til åbning i 2016 en ny 6-personers stolelift, og har desuden udvidet med en række børnevenlige pister. Plus der er løbende lavet nye familievenlige boliger, og sneproduktionsystemet er blevet opdateret.
Har faldhøjde på 370 meter. Pisten Älvan er meget udfordrende. Desuden findes World Cup-pisten hvor Alberto Tomba vandt slalom i 1990.

Website:
www.stoten.se

Sociale medier:
Facebook, Instagram og Youtube.

Placering:
820 km fra København, 245 km fra Oslo.

Sådan kommer du dertil:
Biltur fra Sjælland er forholdsvis lang. Lettere at seje til Oslo og kører derfra.
Scandinavian Mountain Airport er blot 15 km derfra.

Snegaranti:
Udvidede sneproduktionen til 2015/2016 og derfra løbende. Åbner typisk midt i  december, og har garanti frem til midt i april.

Kort beskrivelse:
Begyndte oprindeligt, i 1976, som en endagesalternativ for skiløbere fra de øvrige områder i Sälen. Har nu udviklet sig til et komplet område med alt hvad du behøver og muligheder for varieret skiløb. Stöten skiområde er opbygget med udgangspunkt i de tre knudepunkter, Soltorget, Stötentorget og Skidtorget. Ved Skidtorget findes de bedste røde og sorte pister.

Overnatningsmuligheder:
Masser af muligheder for hytter og lejligheder samt hoteller. Der udvides  år for år. Ny campingplads til 2022. Man kan både bo centralt direkte på Stötentorget eller forskellige steder rundt i området. Alt er ski in/ski out med lifter til til de enkelte områder.

Vurdering af børnevenlighed:
Stor med børneområdet Vargys skiland. Soltorget er stedet hvor børn og nybegyndere starter.

Funpark:
Ja ved Stötentorget.

Særlige kendetegn:
Pisten Älvan med hældningsgrad på 47 grader. Meget smuk udsigt og man får virkelig følelsen af at være i naturen og på fjällene.
På World Cup-pisten vandt den italienske superstjerne i 1990 slalom. I 1979 vandt Ingemark Stenmark de svenske mesterskaber i både slalom og storslalom i Stöten.
Andre aktiviteter som bad, sauna, hundeslæde og meget andet.

Pistekort:
Se pistekort her.

Langrend: Ja en del spor både nederst i området og på toppen af fjället.