Diverse

Mulighederne for skiløb bliver bedre i Danmark

I de kommende år bliver der endnu bedre muligheder for at stå på ski i det sjællandske og dermed forberede sig til en skitur til Sverige.

På Danmarks største skicenter, Hedeland Skicenter ved Roskilde, skal bygges en ny lift. Roskilde Skiklub Hedeland, der driver centreret, har efter seks års arbejde fået tingene på plads, så der kan opsættes en ny skilift til afløsning af den nuværende gamle lift.

Den nye lift levereres af den tjekkiske liftproducent B+J MIKESKA, og er en slæbelift med teleskopstænger som kendt fra mange skianlæg i udlandet.

Hedeland Skicenter består af en 282 meter lang piste med en faldhøjde på 45 meter. Centret råder over fire snekanoner, så bakken kan dækkes af kunstsne, når forholdene tillader det. Den nuværende skilift er svær at benytte for specielt nybegyndere, der den giver et stor ryk, når man stiger på.

Vi du endnu tættere på Sverige for at stå på ski, så kan du om halvandet år drøne ned af Amager Bakke, stort set i centrum af København. Amager Bakke er en del af Amager Ressource Center, og bliver en 85 meter høj bygning. Skipisten ned af bakken får en hældning på 45 procent øverst, men længere nede kommer den til at hælde mellem 15 og 45 procent og i bunden blot 14 procent. Længden på de tre pistestykker bliver henholdsvis 180, 75 og 150 meter, og der bliver både installeret transportbånd og tallerkenlift.

Ud over skipisten bliver det plads til Europas højeste klatrevæg, løbestier, café og udsigtsplatform på Amager Bakke.