Skiferie

Disse 3 typer underholdning skal I pakke med på skiferien

Vinteren indtager snart Danmark, og det betyder, at mange danskere tager på skiferie i blandt andet nabolandet Sverige, som byder på flere skønne ski resorts

Selvom skiferien det meste af tiden går med at give den gas på løjperne, så er der også nogle tidspunkter på døgnet, hvor man må blive hjemme i hytten eller på hotellet og hygge sig - for eksempel om aftenen, når skiløjperne er lukkede.

Hvis du og din familie eller venner mangler inspiration til, hvad I skal give jer til uden for skiløjperne, kommer vi her med 3 tips til typer af underholdning, som I kan nyde om aftenen, mens I lader jeres krop op til næste dags ski-etape. 

1. Brætspil 
Brætspil er en social og hyggelig aktivitet, som mange danskere elsker. Det er nemlig noget, man kan samles omkring både som familie eller venner, og man har samtidig også mulighed for at lære noget nyt, hvis man fx spiller et quizspil eller strategiske spil, der er stimulerende for hjernen.

Der findes efterhånden rigtig mange forskellige typer brætspil på markedet, så hvis I er i tvivl om, hvilke typer spil I skal tage med, kan I tjekke en oversigt over de mest populære slags forud for jeres rejse. Hvis du ikke selv ligger inde med et brætspil, kan du eventuelt spørge dine venner, om de har et, du kan låne, eller du kan vælge at købe et helt nyt. 

2. Elektronisk udstyr
Husk din mobiltelefon, når du tager på skiferie. På den måde kan du holde kontakten med din omverden, samt holde dig opdateret med, hvad der sker rundt omkring i verden, mens du er på ferie. 

Udover mobilen anbefaler vi også, at I tager en bærbar pc eller tablet med i bagagen. På den måde har I adgang til mange forskellige typer underholdning; I kan se film eller serier på Netflix, hvis I keder jer en aften, og I hvis der er en vigtig fodboldkamp, I ikke vil gå glip af under ferien, har I også mulighed for at følge med i den. Selvom det ikke er altid, man kan se direkte fodboldkampe på ens PC i udlandet, så kan man nemlig stadig følge med i live fodbold kommentar til de fleste kampe hos sider som bet365. 

I kan også bruge pc'en til mange andre ting, fx til at spille musik fra. Kort fortalt er det alfa og omega at I tager noget elektronisk udstyr med på skiferien, hvis I vil have mulighed for flere forskellige typer sjov underholdning. 

3. Bøger
Efter at have stået på ski hele dagen, bliver man hurtigt træt og har bare brug for at koble af, når man kommer tilbage på hotelværelset om aftenen. Så hvorfor ikke gøre det med en spændende historie, der hjælper dig med at trække stikket lidt ud?

Flere bruger i dag Kindle eller en anden form for e-bog, når de læser romaner, men der er altså noget specielt hyggeligt ved at læse en god, gammeldags bog - især hvis man samtidig har tændt lidt stearinlys og lavet en dejlig kop varm kakao, som man kan nyde imens. 

Hvis du mangler inspiration til, hvilken bog du skal tage med på skiferien, kan du få nogle tips her - eller du kan selv surfe lidt rundt på internettet.