Kungsberget

Ny effektiv stolelift løfter Kungsberget til nye højder

Det er en lang køretur fra Danmark til Kungsberget, men alligevel er det, for mange danskere ukendte Kungsberget, et godt alternativ for danske børnefamilier, der skal på skiferie.

Kungsberget finder du i det østlige Sverige 770 km km fra København og 210 km fra Stockholm. En destination i stor udvikling, der sidste sæson fik et enormt løft. Her finder du 21 pister og 16 lifter. Områdets pulsåre er den nye super effektive 8-personers stolelift midt i området fra centreret med skiudlejning og meget andet og til toppen af fjället. Liften blev bygget til sæson 2016/2017, og er et enormt løft for destinationen Kungsberget. For liften er virkelig effektiv, kører kører imponerende hurtigt, og der skal rigtig meget til at skabe kø og forsinkelse i dit skiløb. Samtidig med den nye lift blev der, altså også til sæson 2016/2017 udbygget med med nyt område modsat på bjerget med en række blå og grønne pister. Endnu en spændende dimension til et godt skiområde.

Fra toppen af Kungsberget er det super let at komme rundt i hele området. Og det er altid let til at komme tilbage til udgangspunktet.

Kungsbergets bedste pister er den sorte Kopparbacken, der starter ved enden af 8-personers stoleliften, fortsætter over i den grønne Skiskolebacken og ender lige ved Skilodge. Her kan man både få god fart i skiene, og man kan finde en god rytme. Men naturligvis skal man også tage hensyn til børn og andre nybegyndere i bunden.

Også den nye Kungens Kurva piste rundt om bjerget kan anbefales. Pisten er kategoriseret som blå, men kunne sagtens gå for at være rød i starten. Pisterne til venstre i området som eksempelvis Johan Backe og Mittbacken kan også anbefales. Midt mellem de to findes områdets nye funpark, der faktisk har en rigtig høj kvalitet, og kan konkurrere med parkerne i de endnu større svenske skidestinationer.

Det nye område på bagsiden af Kungsberget er super lækkert med velprepareret pister og hyggeligt med flere moderne og lækre grillområdet og mulighed for kørsel blandt træerne, og her er også ofte sol om formiddagen. Men der er også tale om et område med forholdsvis flade pister, hvilket er perfekt for børnene, men kan blive noget ensformigt for andre. I området skal i øvrigt fremhæves en træklift med ekstra komfort. Endnu en god ting ved det nye område er, at det hænger rigtigt godt sammen med forsiden af bjerget. Det er nemligt muligt, via pister, at komme begge veje rundt om bjerget og tilbage til udgangspunktet i bunden af området.

Se pistekort for Kungsberget.

God aftenskiing
Flere gange om ugen har Kungsberget åbnet for kørsel om aftenen indtil enten kl. 19 eller kl. 20. Virkelig en feature der gør destinationen endnu mere konkurrencedygtig. Belysningen er i top på rigtig mange pister, stemningen fantastisk og sneen ofte endnu bedre, når temperaturen falder endnu et par grader. Den store stolelift giver effektiv kørsel med masser af snetid.

Lækkert børneområdet
Kungsberget er primært en skidestination, der appellerer til børnefamilierne. Modsat pisterne på selve Kungsberget findes et super veludbygget og topmoderne område til børn og andre nybegyndere. Her er transportbånd til de helt små, karrussel hvor børnene kan lære at køre med lift. to knaplifter og en begynderpiste med flere forskellige muligheder for hældningsgrader. Men her er også alle andre faciliteter, man har brug for til en perfekt skidag for børnefamilien. Her er super moderne varmestuer med de bedste toiletforhold, og områder til at slappe af eller måske lege for de allermindste. Du kan nyde din madpakke eller grille dine pølser. En fantastisk feature er at der installeret elgrille, så man slipper for at komme til at lugte af røg på resten af skituren. Det bliver ganske enkelt super vanskeligt at finde bedre børneforhold end du gør på Kungsberget.

Nintendoområde
Når børnene har lært at begå sig i begynderområdet modsat de øvrige pister i Kungsberget kan de tage næste skridt til Nintendoland. Dette findes ved toppen af den lettilgængelige knaplift ud fra Kungsbergets skilodge. Her byder Super Mario velkommen til en super hyggelig piste, hvor børnene kan møde masser af sjove figurer og masser af muligheder for at tage sjove foto. Men faktisk er Kungsberget generelt et sted, hvor børn hurtigt vil kunne klare sig på egen hånd. Det er næsten umuligt at blive væk fra hinanden.

Konkurrencedygtige priser og gode spisemuligheder
Kungsberget har rigtig mange endagesbesøgende fra primært Stockholm. Men der er også rigtig gode muligheder for overnatning i området. Der findes ikke hytter ude i terrænet som i mange destinationer i Dalarna. Men til gengæld man man bo i super moderne lejligheder, mindre hytter eller på et hyggeligt og velfungerende lodge til konkurrencedygtige priser. Specielt udenfor højsæsonen kan priserne opveje den lange køretur fra Danmark. I alle overnatningsmulighederne får du 100 procent ski in/ski out, og lidt tilgængelighed til alt du skal bruge for en velfungerende skiferie. Det hele indenfor meget lille radius. Kungsberget er småt, men der findes gode spisemuligheder i flere prisklasser. Til frokost er Karins Hambuergeria et oplagt og hyggeligt valg, mens Fröken Filipsson, Ski Lodges baren, eller måske det lidt billigere Sofias Pizzeria er perfekte steder at nyde aftenmaden.

SkiSverige kan kun anbefale Kungsberget til børnefamilier. Og de voksne kan uden problemer nyde masser af god skiløb. Læs mere om destinationen her.