Nyheder

100 svenske skidestinationer har åbent i julen

Ønsker du hvid jul, så er en skitur til Sverige løsningen. 400.000 svenskere skal fejre jul på et af de 100 svenske skidestinationer, der har åbnet over jul.

Rigtig mange skidestinationer melder faktisk om fuldt booket mellem jul og nytår. “Den gode sæson sidste år og den tidlige sne er sammen med den gode jul kalendermæssigt grunden til at så mange svenskere vælger at stå på ski i julen”, forklarer Titti Rodling fra sammenslutningen af svenske skidestinationer.

Allerede nu har mere end 70 destinationer åbnet sæsonen. Dette er fra Vallåsen i syd til Lussavaara-bakken i Kiruna i nord. I weekenden åbner flere destinationer, så antallet kommer op omkring 100. “Kalenderen taler for at det bliver en ekstra lang skisæson, og præcist som jul har også påsken en stærk tradition for skiløb. April er generelt en undervurderet måned for skiløb med de lange lyse dage”, uddyber Titti Rodling.

Se mere om snestatus for de enkelte destinationer på www.snorapporten.se.