Stöten

Stöten i Sälen producerer 2760 kubikmeter sne i timen

I disse år investeres der bredt i sneproduktion hos de svenske skidestinationer. Investeringer der giver markant bedre forhold for de besøgende.

Blandt andet har de hos Stöten i Sälen investeret i et nyt sneproduktionssystem til en værdi af 55 millioner SEK. Det giver ikke kun mulighed for en mere sikker sneforsyning gennem sæsonen men også en tidligere sæsonstart end nogensinde.

Systemet producerer 2760 kubikmeter sne i timen (mere end 4.000 store lastbiler pr. dag). Og der er ikke tale om en øget miljøbelastning, for de nye snekanoner producerer 25 % mere sne end de gamle og reducerer samtidig energiforbruget med 20 %. Det går nu dobbelt så hurtigt at lave sne til området. Der er også investeret i nye piste-maskiner for at opretholde den højest mulige snekvalitet på pisterne.