Diverse

Det nødvendige udstyr til en skitur

Danskerne har altid været et folkefærd der elsker at rejse, og ikke blot sydpå til varmere himmelstrøg. Mange danskere tager hvert år mod en af de mange populære skidestinationer, for at nyde sneen, samværet, og den hæsblæsende fart man kan få på skiløjperne.

Men hvilket udstyr har man egentlig brug for? Og hvilke dele er mere til pynt? I denne artikel kommer vi nærmere på hvad du bør have med på indkøbslisten, og hvad du godt kan undvære når du skal på skitur, uanset hvor i verden det drejer sig om.

Så sørg for at købe det nødvendige udstyr og at booke dine billetter til din næste vinterferie. Har du ikke en opsparing klar til formålet, så kan du altid låne til ferie hurtigt og nemt med Lånio.dk.     

God læselyst!

Beklædning til skituren
Noget af det man ikke skal gå ned på, er tøj af en vis kvalitet. Det siger sig selv at temperaturen er noget koldere end vi er vant til herhjemme, både fordi man er højt oppe på pisterne, og så fordi der er masser af is og sne på stedet.

Varmt overtøj
Derfor bør du som minimum have en god og tyk jakke eller frakke med, der kan holde dig varm og tilpas hele dagen lang. Den må meget gerne være vandtæt. Mange folk på skiferie tænker ikke over at man stadig kan stå på ski om eftermiddagen eller aftenen, og så er det ærgerligt at gå glip af flere ekstra timers underholdning, blot fordi tøjet er lige lovligt tyndt.

Forede bukser eller skibukser

Samtidig bør du også have et par vandtætte bukser, gerne skibukser, eller en anden lignende type der kan holde til de lave temperaturer, men også er svedtransporterende, så du ikke fryser indvendigt mens du har det sjovt. Vi anbefaler mere end ét enkelt par bukser, gerne tre styks. Så kan de brugte tørre, mens du har et par friske og rene på.

Ordentligt fodtøj
En anden vigtig ejendel må siges at være dit fodtøj. Alt afhængigt af dine planer kan man leje et par fornuftige sæt skistøvler disse sammen med sine ski, så hvis dette er tilfældet kan du undlade skistøvlerne. Men husk stadigvæk på at have et par andre varme og vandtætte støvler med, til når du skal ud og spise, vandre eller bare nyde naturen.

Alle disse genstande kan samlet løbe op i en mindre formue, så hvis du ønsker hjælp med finansieringen kan du alternativt tjekke denne liste over danske udbydere af privatlån

Alt det andet
Af andre beklædningsgenstande kan vi nævne og huer, handsker, varme trøjer, halstørklæder og sokker. Alt sammen bør være gearet mod et koldt klima, og foret tøj, tøj af uld eller bomuld og lignende er altid et godt valg her.

Udstyr til skiferien
Hvis ikke du ønsker at leje alt udstyret, men gerne vil investere i dit eget, fordi du har valgt en brugt bil til at køre på skiferie, så kan du med fordel kigge efter samlede pakker i de danske forretninger. Her kan man ofte finde et godt tilbud af udstyr i høj kvalitet til fornuftige priser.

Selvfølgelig skal man til skiferien have et sæt ski, eller måske endda et snowboard. Samtidig skal man have et par ordentligt skistøvler, gerne nogle der klikkes fast på skiene eller snowboardet.

Et par solbriller er noget mange folk glemmer, men solens stråler kan faktisk være ret kraftige når man kommer op i bjergene, så det er helt klart værd at tage med. De fylder trods alt ikke så meget.

En hjelm kan også være en nødvendighed, især til aktive børnefamilier der ønsker den ekstra tryghed dette kan give, mens man ser børnene lege løs på pisterne. Vi anbefaler også at have et par skibriller med, så bliver man ikke nødsaget til at knibe øjnene sammen mens man er i høj fart.