Järvsöbacken

Flere nyheder i Järvsö inden sæsonen

Skisæsonen i Sverige nærmer sig. Der er allerede faldet sne flere steder i det nordslige Sverige. I Järvsö i det centrale Sverige arbejder de med at færdiggøre de mange nye tiltag, som er planlagt til sæson 23/24.

Først og fremmest bygges en ny 6-personers express stolelift på den nordlige side af bjerget samt tre nye pister. En investering på 100 millioner kroner, hvilket er den største nogensinde i anlæggets historie, der i øvrigt startede helt tilbage i 1937. 

Desuden arbejdes på at optimere sneproduktionen i området. “Vi har en meget moderne maskinpark til vores sneproduktion. Det er garanti for at vi kan producere sne med rigtig god kvalitet tidligt på sæsonen. Den sne vi laver holder rigtigt godt resten af sæsonen, den natursne der falder er selvfølgelig god, men ikke en garanti for at vi kan holde åben”, forklarer Peter Augustsson fra Järvsöbacken. 

Med den nye udbygning kommer Järvsöbacken til at bestå af 23 pister, ni lifter, heraf ny to 6-stolelifte, og fem rullebånd samt to store børneområder og en snowpark

Også overnatningsmulighederne ved Järvsöbacken bliver markant bedre til den nye sæson. På den nordlige side at området bygges Alpterassen. Her findes lejligheder på cirka 70 m2, der er perfekte til familier, der vil på ski. I det børnevenlige område findes også grillpladser og varmestuga.