Orsa Grönklitt

Orsa Grønklit – både langrend og alpint

Det findes i de fleste familier. Altså forskellige behov. Nogen vil stå på langrend og nogen vil stå alpint. Og nogen vll noget helt tredje. Heldigvis er det muligt at kombinere disse to ting. Det kan man nemlig hos svenske Orsa Grönklitt i Dalarna, der måske mest er kendt for at være en af de bedste destinationer til langrend i Sverige, men som også har rigtig gode muligheder for alpin skiløb.

Lidt lang biltur
Der er 780 km fra København til Orsa Grönklitt, så det kan være brug for alternativ underholdning. Det kan man heldigvis få via paynplaycasinon.com, hvor der sker rigtig mange spændende ting, og hvor man let kan få flere timer til at gå hurtigt.

Pister af alle sværhedsgrader
Orsa Grönklitts alpine anlæg er ikke det største verden. Det består af 23 pister, som man kan tilgå via tolv lifter. Så når du skal have en pause fra norskebettingtips.eu, så er det bare at kaste sig ud på pisterne, der heldigvis findes i alle sværhedsgrader. Der er en faldhøjde på 140 meter i området, og det er primært de røde pister på bagsiden af området, der er attraktive. Hovedliften er en stolelift, med plads til fire i hver vogn, der tage skiløbere fra bunden af området, og til toppen på blot fire minutter.

Meget børnevenligt
Som de fleste svenske skidestinationer er også Orsa Grönklitt et meget familievenligt skiområde. Et stort plus på den konto er dog den virkelige hyggelige og meget børnevenlig Blåbærsstien. Her kan børnene kan boltre sig og hygge sig. Og så kan de faktisk også øve deres skiteknik på den smalle piste, hvor det er muligt at køre ind og ud af skoven
Er placeret op af Nordeuropas største rovdyrspark, og fra flere steder er det muligt at se rovdyr som ulve, leoparder og tigere.

Langrend i særklasse
Orsa Grönklitt er mest kendt for de fantastisk muligheder for langrend, der er i området. Hele 130 km spor findes der i højsæsonen, og det er langgrendsspor af høj kvalitet, der kan nydes. Flere steder er der tale om kuperet spor, hvor man virkelig kan udfordre sig selv, og få en rigtig god gang træning. En ekstra fordel er at sæsonen er lang. Den kan ofte gå fra oktober og helt til maj. De kan åbne sæsonen så tidligt, da der gemmes sne over sommeren, og der kan lukkes så sent grundet den nordlige placering.

En ekstra oplevelse
Du kan få en ekstra oplevelse ved at besøge Orsa Grönklitt på jeres skiferie. For som nabo til skiområdet findes Europas største rovdyrpark. Faktisk kan dyrene ofte ses fra stolelifen centralt i området. Men ellers er det en rigtig god ide, at bruge en halv dag på at tage en tur i dyreparken, og se de vilde dyr i deres rette element. Det er noget, som kan fascinere både små og store.