Mullsjö

Mullsjö er småt, men smukt

Mange danskere tager endagesturer til Isaberg og Vallåsen som opvarmning til en længere skitur. Men der er faktisk andre muligheder i Sydsverige for at få et par gode skidage. Blot 350 km fra Danmarks hovedstad ligger  destinationen Mullsjö Alpin. Det er forholdsvis let at komme fra København til Mullsjö, der ligger blot 35 km fra Jönköping. Der er motorvej hele vejen fra København over Helsingborg og til Jönköping, og turen kan gøres på fire timer.

amullsjo2
Mullsjö er som de øvrige destinationer i Sydsverige et lille område. Syv pister er tegnet ind på pistekortet, men det er med god vilje, at man kan kalde dem syv forskellige pister. De starter og slutter alle samme sted, og tre af dem er blot adskilt af lidt bevoksning, og har meget overlap. Området har to blå pister, Skogsbacken og Mellanbacken, to røde Slottsbacken og Blåsippebacken samt en sort, Svartebacken. Der er faktisk god hældning på pisterne med en faldhøjde på knap 100 meter, og den sorte har et virkelig stejlt moment. Desuden findes en lille og kort grøn børne- og øvebakke med egne lifter.

Mullsjö er småt, og for de fleste er en enkel dag rigeligt, inden man har kørt pisterne tynde. Men Mullsjö har flere gode elementer. For det første ligger det meget smukt med en fantastisk udsigt fra toppen, hvor skiudlejning, køb af liftkort og bespisning foregår. Her er man 330 meter over havets overflade og kan se virkeligt langt i de smukke omgivelser. Det er også på toppen, at man finder den måske største af Mullsjös attraktioner. Her kan man nemlig leje sig ind i en af tolv husvogne, der er opstillet stort set på selve pisten. Faktisk en unik oplevelse at sove og vågne op direkte på pisten. Desuden er der mulighed for at lave mad over bål og andre hyggelige aktiviteter omkring husvognene. Virkelig noget de fleste børn kan lide.

ahersovervi2

Fem lifter har Mullsjö Alpin i deres område. Desværre er de alle træklifter. Men faktisk er der tale om et effektivt liftsystem. Fra bunden af området kører to parrellelle T-lifter, og de fungerer effektivt i højt tempo og dermed med stor kapacitet. I børne-/begynderområdet er to knap-lister, så dette område også fungerer effektivt. Mullsjö råder også over et effektivt sneproduktionssystem, og destinationen har typisk åbent fra omkring jul og til marts og er en af de mest snesikre i Sydsverige. Der er aften åbent et par dage om ugen, og god belysning på et par af pisterne. Liftkort kan naturligvis købes til forskellige tidsintervaller, men faktisk er det gratis at køre på børne-/øvebakken. I øvrigt møder man super serviceminded personale, når du skal købe liftkort, leje ski eller købe lidt forplejning på Mullsjö Alpin.

Mullsjö er en god endagesdestination, og kan bruges som en mellemstation på en skitur, der evt. fortsætte et sted i Värmland eller Dahlerne. Ud over husvognene er der også god mulighed for at overnatte på både hotel, Camping og hytter tæt ved. Endnu en mulighed for at besøge Mullsjö er busture med SkiTrip.

Læs mere om Mullsjö her.

amullsjo4
Annonce:

amullsjo5

amullsjo6