KläppenSälen

Der kommer lufthavn i Sälen

Nu skulle det ligge helt fast, at der vil blive bygget en lufthavn i Sälen, der vil gøre det markant lettere at komme til de attraktive skiområder i Dalarna. Den svenske stat har besluttet at skyde en kvart milliard i projektet, hvilket netop er blevet godkendt at EU-kommissionen.

Det samlede budget for projektet, der administreres af Scandinavian Mountains Airport AB, er 700 millioner svenske kroner. Tilskuddet fra staten gør det muligt at forlænge start- og landingsbane, så større fly vil kunne lande i lufthavnen. Der forventes, at flere hundredetusinde turister årligt kan benytte lufthavnen. Det er endnu uklart, hvornår lufthavnen bliver klar til brug.

Selve Sälen, der drives af virksomheden SkiStar består af områder Tåndadalen, Hundfjället, Lindvallen og Högfjället. Tæt på findes desuden Kläppen og Stöten.

Annonce: