SälenSkistar

SkiStar forsøger sig med eldrevne snescootere

Nordens største udbyder af muligheder for skiløb, SkiStar der bland andet står bag Sälen, Åre og Vemdalen, har indkøbt to eldrevne snescootere fra canadiske Taiga Motors. Disse er indkøbt som test til den kommende sæson. Men planerne er at indkøbe yderligere eldrevnescootere, hvis testen forløber godt.

“Dette er et af mange initiativer, vi tager for at værne om vores fantastiske og unikke natur. At reducere lydniveau og mindske benzinforbruget kommer både vores gæster og medarbejdere til gode, men mindsker også miljøpåvirkningen”, udtaler Per Granås, der er driftansvarlig for SkiStar Sälen.

Snescooterne fra Taiga Motors er fra grunden lavet til at køre med el. Der er altså ikke tale om ombygget benzinscootere. Prisen er 15.000 US Dollars, og driftomkostningerne er 0,3 svenske kroner per kilometer.

Total råder over SkiStar lige nu over 160 snescootere. 

Se i nedenstående film mere om det arbejde, der gøres hos SkiStar for at bevare naturen i fjället.

https://www.youtube.com/watch?v=I3XwR8mpueA