Nyheder

100 svenske skidestinationer har åbent i julen

100 af de svenske skianlæg har åbent over jul og nytår, og der forventes omkring i alt 400.000 besøgende. Rigtig mange steder er der faktisk fuldt booket.

“Vi har får en super fin sæsonstart med både natursne og kulde, så forudsætningerne er rigtig godt. Rigtig mange har en stor tradition med at stå på ski i julen, og for mange er sne og muligheden for ski en ekstra julegave”, udtaler Titti Rodling fra sammenslutningen af svenske skianlæg (SLAO).

“Belægningen ude på anlæggene er rigtig høj. Vi ser generelt at gæsterne booker sine skiuger tidligere og flere og flere træningsgruppe og landshold vælger Sverige i starten af sæsonen”, uddyber Titti Rodling.

Der er åbnet i anlæg fra Värmland med blandt andre Branäs og Valfjället og til Kiruna i nord, og der er godt med sne på pisterne. De sydligste sted der er åbent er Tolvmannabacken i Kisa og Vedbobacken i Västerås. De øvrige anlæg i sydsverige forventes at åbne i starten af januar.