FeaturesStöten

Flere nyheder og øget sikkerhedstiltag hos Stöten

I Stöten i Sälen har man i år indført flere nye tiltag for at sikre en tryg vinteroplevelse for både skigæster og medarbejdere. Derudover byder skidestinationen på flere nyheder som en ny, lang skilift, et stort vaffelhus og 800 nye sengepladser med ski in/ski out.

Med priser som ’Årets Skisportssted’ i bagagen er Stöten i Sälen klar på en ny sæson med udvikling af deres skisportsanlæg og investeringer for kommende sæsoner. Denne vintersæson udvider Stöten med en ny 1170 meter lang skilift, et stort vaffelhus, 800 nye sengepladser samt indfører flere nye digitale tiltag i forbindelse med covid-19. 

Hvert år i vintersæsonen valfarter skiglade danskere mod sneklædte himmelstrøg for at holde ferie i idylliske vinterlandskaber. Coronasituationen kan synes en udfordring for dette års skiferie, derfor har mange skidestinationer taget omhyggelige tiltag for at kunne sikre en tryg skioplevelse for både skigæster og medarbejdere. Hos Stöten i Sälen har man udvidet og forbedret skianlægget, både for at højne skioplevelsen, men også for at skabe mere plads omkring skigæsterne.

”Vintersæsonen i Stöten i Sälen byder på flere spændende nyheder, som vi glæder os til at introducere for vores gæster. Blandt andet vil den nye ’Ravinenlift’ gøre skioplevelsen mere komfortabel, vi har nye boliger med totalt 800 senge til vores gæster, og så udvider og renoverer vi vores vaffelhus, så det bliver meget større, for vafler hører jo til skiferie i Stöten. Vi gør alt for at sikre, at vi fortsat kan levere en komplet skioplevelse, der naturligvis er fuldstændig corona-tilpasset, og vi har særligt sat ind på den digitale udvikling af stedet. Det skal føles helt sikkert at holde sin skiferie hos os,” siger Johan Thorn, administrerende direktør for Stöten i Sälen.

I de seneste år har Stöten investeret omkring 300 millioner svenske kroner i udvikling af deres skianlæg. Implementeringen af større satsninger som et helt nyt skiområde, Dalarnas længste og hurtigste 6-stolelift samt et markant udvidet snelægningssystem er bare nogle af de parametre, der førte til, at Stöten sidste år modtog prisen ’Årets Skisportssted’ fra den svenske skisportsorganisation, SLAO.

Også til sæson 2020/2021 præsenteres en række nyheder, som du kan læse om i nedenstående.

1170 meter lang skilift åbner i Stöten
Skigæster kan denne vinter se frem til en stor, nybygget skilift på det populære ’Soltorget’. Ravinenliften er 1170 meter lang og har kapacitet til at transportere 750 skiløbere i timen, hvilket reducerer risikoen for kø til bjergets top for sneglade skiløbere. Den lange nyhed gør det desuden endnu lettere at tage til ’Stötentorget’ og er et fremragende valg for børn og begyndere, der ønsker at køre sjove pister uden at skulle starte fra toppen af bjerget. Fra den nye lift er der nemlig tre korte og lette ture: Granskottet, Mullvaden og eventyrbanen Ravinen. Ravinen er udgravet til en naturlig half-pipe eventyrbane, hvor skiløberen let kan køre op og ned mellem siderne, og bliver en ny nedfart inden for Stöten Adventure-konceptet.

800 nye sengepladser med ski in/ski out
Når Stöten i år slår dørene op til vintersæsonen 2020/21, bliver det med plads til 800 nye gæster. Skisportsstedet udvider nemlig med nye boliger, hvor op til 800 gæster kan trække dynen op om ørerne efter en aktiv dag på ski eller snowboard. Alle nye boliger har ski in/ski out, så man let kan glide fra boligen og direkte ud på pisten.
I alt byder Stöten på 7.500 sengepladser – samtlige med ski in/ski out. Dette er både for at gøre skioplevelsen lettere for områdets gæster, men også for at sikre plads til gæsterne, undgå kø ved skilifter og gøre det lettere at holde afstand til andre skigæster. 

Endnu flere vafler
Det har længe været et faktum i Sverige, at til skiløb hører vafler. Derfor bliver Stötens populære vaffelhus, Våffelstugan, på Soltorget nu større. Udvidelsen sker ved sammenlægning med den tilstødende varmestue, der fremover vil være en del af vaffelhuset. Det betyder selvfølgelig ikke, at tiden med medbragte madpakker og pitstop i varmestuen er forbi – en ny, opvarmet type af vildmarkshytte bliver nemlig på samme tid opført med en bedre placering end den tidligere varmestue, så trætte skiløbere let kan komme til for at nyde en kop varm kaffe eller deres medbragte mad.
Samtidig flyttes Soltorgets grillområder tættere på den nye, opvarmede vildmarkshytte, så man også her kan komme ind i varmen og spise en grillpølse, hvis man vil. 

Nye tiltag for en sikker skiferie på trods af covid-19
For at give gæsterne en tryg oplevelse i Stöten denne vintersæson vil bordreservation og bestilling af både take-away og i Stötens restauranter finde sted via en ny app. Samtidig automatiseres al ind- og udtjekning på hoteller og i hytter for at undgå køer og forsamlinger.

Yderligere åbnes der for nye parkeringspladser for skigæster for at undgå trængsel og smittespredning i området: Parkeringspladsen, som blev forberedt til World Cup-finalen i 1990, er blevet udvidet, og en ny parkeringsplads ved siden af den nyåbnede vildmarkshytte er blevet bygget. Førstnævnte egner sig særligt godt til familier, da man fra parkeringspladsen kan klikke skiene på og let suse direkte over til skiliftene ved Soltorget. 

Dette er blot nogle af de mange foranstaltninger, som Stöten har truffet for at kunne tilbyde en sikker skiferie og undgå spredning af coronavirus. Læs mere om alle covid 19-foranstaltninger på Stötens hjemmeside: https://www.stoten.se/boende/infor-din-resa/information-om-coronaviruset/.

Fleksibel afbestillingsforsikring – afbestil gratis i op til 20 dage før rejsen
I Stöten har man i år indført en af Sveriges hidtil mest generøse afbestillingsforsikringer inden for skiturisme, for at skiløbere i coronatider kan føle sig sikre på, at pengene ikke går tabt, når man booker sin vinterferie. Derfor kan man nu tilkøbe en afbestillingsforsikring til 495 SEK, der sikrer, at gæster op til 20 dage før ankomst kan annullere deres rejse og få det fulde beløb retur uden særlig grund. I tilfælde af at Stöten i Sälen helt må lukke på grund af pandemien, vil hele reservationen blive refunderet skigæsten uden undtagelse.

Stöten åbner for sæsonen den 10. december 2020.

Sikkerhedsforanstaltninger vedrørende COVID-19
I Stöten i Sälen følger man nøje den svenske regerings tiltag mod COVID-19 for at sikre en tryg og sikker oplevelse for både gæster og medarbejdere. Læs de seneste retningslinjer her: https://www.krisinformation.se/en.