Alpin Vm 2021

Tid til alpin-VM nr. 46

Fra mandag den 8. til søndag den 21. februar afvikles årets alpine VM i italienske Cortina d’Ampezzo, hvor der tidligere har været VM i 1932 og OL i 1956. Det bliver det 46. alpine VM, men det bliver noget anderledes end tidligere udgaver, da der hverken vil være tilskuere eller nogen sociale arrangementer i forbindelse med mesterskabet.

Skiløber fra 71 nationer har meldt deres ankomst til den italienske by heriblandt en række russere, der dog ikke må optræde under det russiske flag grundet de restriktioner landet er underlagt i forbindelse med en dopingdom. Du kan få via wearebettors.com/dk spille med, når der skal dystes om 13 VM-titler og altså i alt 39 medaljer.

Og selvom der ikke må være tilskuere, er der alligevel 3.500 personer involveret i eventet, heriblandt 450 personer der arbejder med at holde pisterne optimale for skiløber. Desuden er 140 TV-kameraer med til at sikre en god produktioner til de mere end 500 millioner TV-seere, der forventes følge med fra hele verden.

Åbning i regnvejr
Søndag var der åbningsceremoni, faktisk i regnvejr, mandag kører kvinderne deres kombinerede konkurrence med 34 deltagere. Schweiziske Wendy Holdener bliver første skiløber på pisten. Tirsdag er det tid til Super G for både mænd og kvinder og derfra er der de fleste dage spændene skiløb i byen i bjergkæden Dolomitterne. Det hele afsluttes med herrernes slalom søndag den 21. februar.

Historiens første alpine VM blev i øvrigt afviklet i 1931 i schweiziske Mürren. Flest gange, ni, har VM været i Schweiz og Østrig. Tre gange har VM’et været afvikles i svenske Åre, nemlig 1954, 2007 og 2019. I alt tolv nationer har været værter. Den mest vindende skiløber er østrigske Marcel Hirscher, der har vundet syv guldmedaljer og fire sølvmedaljer.