Nyheder

De svenske skidestinationer har taget tiltag mod coronasmite

Den verdensomspændende coronakrise kaster også store skygger ind i skiindustrien. Mange steder er skidestinationer lukket ned i et forsøg på at indgå spredning af smitte. Sverige har lukket grænserne til Danmark, men skiområderne har åbne for lokale. På alle destinationer er der dog taget rigtig mange tiltag for at undgå at evt. smitte spreder sig i anlæggene. Dette som en del af anmeldelser hos online operatører.

Booke hjemmefra
Først og fremmest er der opsat begrænsninger på hvor mange skiløbere, der må være i de enkelte områder. Det vil sige, at der skal bookes liftkort hjemmefra, også på endagesdestinationer. Ligeledes skal udstyr bookes hjemmefra, og faktisk tilbydes der flere steder desuden  at udstyret er bragt til den bestilte bolig ved ankomst. Nøglekort til hytter eller lejligheder ligger klar, når man kommer frem, så man har ikke kontakt til personale.

På flere at de stor destinationer er det også muligt at bestille mad via en app.

Selvfølgelig er der også taget en række forbehold i skiområderne. Der er indbygget forbehold, der gør, at man er tvunget til at holde afstand i liftkøerne og det er kun muligt at køre i lift sammen med dem man er afsted med. På destinationer med belyste pister er der udvidet åbningstider, så der er store mulighed for at fordele skitimerne ud over dagen, og dermed mindske trængsel.

Desuden får du ikke automatisk hjælp fra liftværten, men skal bede om det og så understreges det, at man ikke må besøge områderne, hvis han mistanke eller symptomer på Covid-19.

Og når boligen forlades igen skal man heller ikke have kontakt til personale. Det er blot at smide nøglekort i opstillede kasser, pakke sine ting og køre hjem.

Vær dog opmærksom på at grænsen fra Danmark til Sverige er lukke, indtil videre, frem til den 14. februar. Fra den 10. januar er indført en nu pandamilov i Sverige, der blandet andet har medført, at flere destinationer har lukket varmestuer.