Skiferie

Suppler din skirejse med disse oplevelser i Sverige

Med sin lange historie og varierende landskaber er Sverige for mange et ferieparadis. Ikke bare for folk der tager på skiferier, men også alle andre former for rejser. Sverige har så meget at byde på, at det ville være en skam, hvis du ikke undersøgte landet lidt på din næste skirejse. Her kommer derfor tre bud på oplevelser, du bør overveje på din næste rejse.

Gå på jagt efter nordlyset
En af de bedste grunde til at besøge vores naboland, er fordi der i den nordlige del af landet er mulighed for at opleve det smukke nordlys. Du skal op nord for Luleå for at finde det, men når du først er kommet ind i den arktiske cirkel, bør dine chancer være rimelig gode. Det kræver blot at der er klart vejr, og det kan desuden være en ide at tjekke rum-vejrudsigten, da solens aktivitet har en rolle i at skabe nordlyset. Lykkedes det dig at spotte det smukke grønne lys, kan du være sikker på at få en oplevelse du aldrig glemmer.

Besøg Sveriges smukke slotte
I Sverige har de mange imponerende slotte, og de fleste af dem findes i den sydlige del af landet. Läckö Slottet kan klart anbefales, og det samme gør sig gældende for Bohus Fæstning, der ligner noget fra en Ringenes Herre-film. Også Skansen Kronan i Göteborg, Malmö Slottet og Stockholms Slot bør være med i dine overvejelser.

Kilde: Pexels

Oplev de bedste svenske sportsevents
Den mest populære sportsgren i Sverige er fodbold, og det ser man tydeligt hvis man besøger et fodboldstadion. Her finder man nemlig en overraskende god stemning, og det kan derfor blive noget af en oplevelse at overvære en fodboldkamp i Sverige.

Både herre- og kvindelandsholdet har haft stor succes hen over den seneste årrække, hvor også klubholdene har udviklet sig. Danske Jon Dahl Tomasson er cheftræner for Malmö FF, hvor han formåede at vinde det svenske mesterskab i sin debutsæson, og nabobyen til København kunne derfor være et oplagt bud på en fodboldtur. På Malmö stadion er der nemlig fantastisk stemning.

Kilde: Unsplash

Du kan også tage ind og se en håndboldkamp. Håndbold er i Sverige lige så populært som i Danmark. Sverige er historisk set en stolt håndboldnation, men de har i de seneste år ikke kunne konkurrere med Danmark, der har været overlegne. Sverige har dog et godt hold, og de er også blandt favoritterne til EM-slutrunden i januar 2022. Vi behøver bare at kigge nærmere på håndbold spil ved bookmakerne. Her i august måned giver Sverige odds 10.00 på at vinde, hvilket vidner om at de har masser af kvalitet. Det samme gør sig gældende i de forskellige håndboldklubber, og at se en håndboldkamp i Sverige, bør derfor også være på din liste.

Der er altså masser af ting at give sig til i vores smukke naboland, der foruden fantastiske skisteder også råder over det majestætiske nordlys. Et syn som alle bør opleve mindst en gang i deres levetid. Sportsoplevelserne er også i top, og landets smukke slotte bringer tankerne hen på hvordan landet så ud i gamle dage.