Skiferie

Danmarks Skiforbund anbefaler at tage på ski sent på sæsonen

Marts er måske den bedste måned til skiløb. Også i Sverige. For  i marts får man både skønt skiløb med masser af sne, og lange lyse dage til en god pris. Det ved de også hos Danmarks Skiforbund.

“I marts og april er skiløbet enestående og fantastisk! Det er helt forkert at gå i haven på dette tidspunkt. Der er så mange fordele ved at tage på ski i disse måneder, dagene er lange og lyse, solen er kommet højere op på himlen. Det giver bedre vejr helt generelt, og der er masser af sne helt ind i april. Og så er der en superhyggelig stemning på skidestinationerne, hvor folk sidder udenfor og spiser eller holder afterski. Jeg planlægger altid selv mine private skiture i marts og april, og jeg kører nordpå”, siger Kenneth Bøggild, generalsekretær, Danmarks Skiforbund.

Ifølge Danmarks Skiforbund tager cirka en halv million danskere på skiferie hvert år og op imod halvdelen af dem tager af sted i vinterferien. Mange børnefamilier tager afsted allerede i uge 4, 5 og 6 og gerne på en kort uge f.eks. fra torsdag til søndag. Men kun få tager af sted i marts og i påsken, hvor skiløbet faktisk er allerbedst. I år ser SkiStar, en største udbyder af skiferier i Skandinavien, dog en stigning i antallet danske gæster i påsken, så måske er der en forandring på vej. Derfor er der gjort meget ekstra ud af det på skidestinationerne i marts og i påsken, med events, koncerter og sjove aktiviteter for hele familien på destinationerne. Og der er masser af sne, helt op til over en meter i snedybde på nogle af SkiStars destinationer.

“Destinationerne har et fyldigt program af både aktiviteter på pisterne og underholdning uden for pisterne, hvor hele familien kan samles og hygge sig sammen. I Sälen har vi flere aktiviteter med børnenes yndling, snemanden Valle, skikonkurrencer og udendørs afterski. For danskerne er der jo store besparelser på ture til Sverige, da den svenske kronekurs er historisk lav lige nu, så det kan give mulighed for en lidt ekstra god tur”, siger Stefan Sjöstrand administrerende direktør for SkiStar.

Fordele med skiture sent på sæsonen i marts og april ifølge Kenneth Bøggild, Danmarks Skiforbund:

  • Lange, lyse dage
  • Gode sneforhold
  • Solen står højere på himlen, hvilket giver bedre vejr generelt
  • Ekstra børnevenligt med masser af plads på pisterne og mildt vejr
  • Der er sjove events og afterski, hvor man kan hænge ud og spise udendørs
  • Kørslen er nemmere, man behøver ikke køre på vinterveje, og det er lettere at komme rundt.