Diverse

Er det billigere at shoppe i Sverige?

Hvis du skal på skiferie i Sverige, er det en god ide at kigge på dine muligheder for at få mest for dine penge. Den svenske krone er stadigvæk meget lav i forhold til den danske. På skrivende fod får du omkring 145 SEK, når du veksler 100 DKK. Betyder det at det er bedre at shoppe på den anden side af Øresundsbroen? Det kigger vi på nedenfor.

Det kan du betale med i Sverige
Først og fremmest er det vigtigt at kigge på hvad du kan betale med i Sverige. MobilePay er en udbredt betalingsform i de to nabolande for Sverige. Her tænker vi på Danmark og Finland. Det er dog ikke lige så udbredt i Sverige, alligevel er det steder hvor du kan betale med MobilePay hos vores svenske naboer. En anden moderne betalingsløsning er kryptovaluta. Nu til dags kan du skaffe kryptovaluta med Bitcoin Prime og betale med det i Sverige. Du kan naturligvis også benytte traditionelle løsninger som fx VISA og MasterCard.

Er det billigere at tanke i Sverige?
Hvis du kører på skiferie til Sverige, er det ikke nødvendigvis billigere at tanke på den anden side af Øresundsbroen. Vi har sammenlignet priser på benzin og diesel. Her kunne vi se at Blyfri 95 kostede omkring 15,50 for en liter i Danmark, og tæt på 20 svenske kroner i Sverige. Diesel stod til omkring 14,7 kroner i Danmark og over 23 svenske kroner hos vores naboer i Sverige. Naturligvis kan priserne svinge, og det er en god ide at sammenligne dem, så du kan tjekke hvor det er billigst at tanke op til køreturen.

Køb mad i Sverige
Det kan være en god ide at vente med at købe mad indtil du krydser Øresundsbroen. Overvejer du at holde frokostpause, kan det ligeledes være bedst at vente på at du er kommet til Lund eller Malmø, fremfor at spise i fx Kastrup. Sverige har lav moms på fødevarer, som ligger på 12 %. Det er mindre end halvdelen af vores 25 procent i Danmark.

Ting til de små
Hvis du har små medlemmer i din familie, kan det også være en god ide at købe bleer og babymad i Sverige. Det siges at det er langt billigere at købe babyting i de svenske byer. Husk både dette på vej til din skiferie samt når du vender snuden hjemad. Der kan du passende gøre et røverkøb ved at købe flere bleer og mere babymad ind, når du er på vej hjem mod Danmark.

Shop billigere tøj
Du kan også købe tøj til dig selv. Mærker som H&M er af svensk oprindelse, og flere gange kan du spare penge på at køb tøj og tilbehør hos den svenske Hennes & Maurits frem for i Danmark. Hvis du shopper på udsalg, kan du måske spare endnu flere penge.

Kun hvis du alligevel skal til Sverige
Det skal understreges at du typisk udelukkende sparer penge, hvis du alligevel skal på skiferie til Sverige. Ofte giver det ikke mening at tage til Sverige for at spare penge. Der skal meget til for at dække rejseudgifterne. Dog får du naturligvis også oplevelsen med, når du vælger at tage en eller flere dage til Malmø, Stockholm, Göteborg og andre byer i Sverige.