Diverse

Skisæsonen er indledt i Sverige

Forholdene har indtil nu været, og er fortsat rigtig gode. Og vi er midt i december. Med andre ord: Skisæsonen er indledt i Sverige. Så det er nu du skal have din planer for sæsonen på plads. De første områder åbnede i starten af december. Dette var blandt andre Vemdalen, Idre Fjäll og Åre i nord. Siden fulgte Sälen efter. I de kommende dage åbner endnu flere områder, og det giver mening, også for danske skiløbere, at komme afsted til Sverige.

Skiferier i Sverige er skiløb af bedste karat, det er hygge i hytten, hvor der kan spilles brætspil eller man kan udnytte sin nordicbet bonus, og få ekstra underholdning på de mørke og stemningsfyldte aftenener. Skiferie er både aktiv ferie og hygge med sine medmennesker.

Flere områder i Dalarna åbner
Kungsberget har allerede haft weekend åbent, og tiltrækker traditionel mange skiløbere fra Stockholm. Idre Fjäll har længe været i gang, og har fantastiske forhold, og også Stöten i Sälen er også et stykke henne i deres sæson.

Kläppen Ski Resort åbner torsdag med mindst 20 pister og i øvrigt 13 km langrendsspor. I weekenden åbner Romme Alpin i første omgang for en weekend, mens også Orsa Grönklit kan byde velkommen til årets første alpine gæster.. Fredag åbner børnevenlige Branäs, men også andre områder i det sydligere Värmland slår dørene op i den kommende tid. Det hyggelige Hovfjället er åbent, og beretter om masser af sne, mens Ski Sunne og Valfjället forventer at følge efter meget snart.

Lufthavn åbner den 22. december
Destinationerne i Dalarna håber i 2020 på en sæson med endnu flere udenlandske besøgende. Den 22. december åbner nemlig den nye Scandinavian Mountain Airport. Dermed er det ekstremt let at komme fra eksempelvis København og til destinationerne specielt omkring Sälen-fjället. Men også norske Trysil er indenfor en times kørsel fra den nye lufthavn.

Helt nyt område
Den 17 december kl. 11.00! åbner helt nyt svensk område. Tæt ved et af danskernes ynglingområder, Idre Fjäll, er opstået Idre Himmelfjäll. Et område med i første omgang otte lifter og 18 pister, masser af overnatningsmuligheder og faktisk en piste på 3,2 km. Det er desuden muligt at købe liftkort, der gælder både til Idre Himmelfjäll og Idre Fjäll. Spændende udvikling med store områder i Sverige. Og planen er at Idre Himmelfjäll skal udbygges i fremtiden.

Ikke åbent i Sydsverige endnu
I det sydlige Sverige er der endnu ikke betingelser til at det er muligt at åbne for alpint skiløb. Men tæt på jul forventes Mullsjö Alpin og en række andre at åbne. Både Falköping, Isaberg og Ulricehamn melder om gode forhold. Der er lagt op til en super god sæson for dem, der elsker at køre på ski i Sverige.