BranäsKungsberget

Branäsgruppen har mindsket el-forbruget med 13 procent

Branäsgruppen, der står bag skidestinationerne Branäs og Kungsberget, skriver i en pressemeddelelse, at de har reduceret deres el-forbrug med 13 procent i perioden december til februar. Dette er opnået ved blandt andet at sænke temperaturen i bygningerne, installere varmepumper og opdatere snekanonerne.

Virksomheden gik for 40 år siden over til biodiesel til pistemaskinerne, og i 2001 over til fossilfrit el. De har som mål i 2027 at være totalt fri for fossilbaserede energikilder.

“Langsigtet holdbarhed og mindsket miljøpåvirkning er et hjertespørgsmål for os, men det handler ikke kun om miljømæssig holdbarhed, og også om økonomi. Den energi vi benytte skal have så lille et klimaaftryk som muligt, og det er vigtigt at mindske forbruget i alle dele af vores virksomhed. Derfor føles det rart at vi allerede er lykkedes med at sænkeforbruget så meget”, forklarer Andreas Wendby, der er økonomi og holdbarhedschef i Branäsgruppen.

“På trods af at vi har bygget nye lifter og pister i begge anlæg, ikke mindst en ny expresslift i Branäs, har vi sænkelte det totale forbund, hvilket er imponerende”, uddyber Renström.

I vinterens løb er desuden installeret solceller i Branäs, der kan producere 30.000 kWh om året.