Valfjället

Valfjället byder på ægte lokal gæstfrihed

- Som at komme hjem

Vallfjället i Värmland, mindre end 600 km fra København, er et intimt lille skiområde, hvor du bliver modtaget med stor gæstfrihed, og hvor børnefamilierne har super gode forhold.

Valfjället åbnede i 1972 for første gang for skiløb på fjället. Siden har skiområdet oplevet op- og nedture og gode og mindre gode sæsoner. I dag indeholder området fem lifter og elleve pister. Alt skiløb på Valfjället er koncentreret omkring et mindre skicenter, der også indeholder en super hyggelig restaurant. Herfra går destinationens to primære lifter henholdsvis helt til toppen eller til en mellemstation. Fra toppen kan man vælger flere pister ned. Du kan køre både højre og ventre om lifterne. Og faktisk er der flere steder god hældning på pisterne og specielt pisten opkaldt efter den lokale skistjerne, Matts Olsson, er på højt niveau, og virkelig et sted, hvor man kan få testet sit udstyrs ydeevne. Den længste nedfart i Valfjället er på 1400 meter.

Til højre i området finde en mindre funpark med rigtig mange muligheder. Direkte uden for skicentreret findes en lille, men meget anvendelige børnepiste. Her er alt, hvad nybegyndere har brug for til at komme igang med skiløb. Når sikkerheden på ski er blevet lidt bedre, kan der benyttes et par af Valfjället lette grønne pister. 

Annonce:

Bag skicentreret findes en række overnatningsmuligheder. Drømbyen er en samling af mobilehome, hvor man kan bo stort set ski in/ski out og med moderne indretning. Disse mobilehomes indeholder seks sovepladser, køkken og hele to styk bad og toiletter. Fine forhold til et par dage ophold, hvor du både selv kan lave mad eller spise i den hyggelige restaurant. Desuden findes et hyggeligt campingområdet og en række andre overnatningsmuligheder.
Valfjället tilbyder også aftenåbning med en god belysning et par dage om ugen i højsæsonen. Plus at Valfjället også indeholder en skiskole med alle de tilbud, man har behov for.

Høj gæstfrihed og god stemning
Det er svært ikke at blive fascineret af den gode stemning i Valfjället. Du bliver ganske enkelt modtaget, som om du kom hjem. Super service og stor hjælpsomhed får dig hurtigt på plads på destinationen. Restauranten ovenpå skicentreret er rigtig hyggelig og på dage med godt vejr kan du sidde udenfor med udsigt til pisterne. Og den gode stemning spreder sig fra skicentreret og restauranten og ud i terrænet. Der grilles pølser ved børnebakken og i varmestuen på toppen af begynderområdet, og personalet ved lifterne er altid klar til at hjælpe og møder dig med et smil. Desuden er det ikke uvæsentligt, at priserne på liftkort er lave, også selvom man sammenligner med andre mindre destinationer.

Valter og markedsføring giver fremgang
Som en nyhed fik Valfjället sidste år fået deres egen maskot. Valter skaber glæde for børnene på pisterne. Maskotten, der er en elg, er en del af en ny markedsføringsstrategi, som Valfjället har sat igang. Der satses blandt andet på sociale medier, der er stor synlighed på diverse rejsemesser og en række andre tiltag er sat i gang. Dette har allerede givet resultater og stor fremgang i antal bookninger i denne sæson i forhold til sidste sæson. Men håbet er endnu mere vækst de kommende år.

Mange gæster fra Norge. Få fra Danmark
Valfjället ligger blot få kilometer fra grænsen til Norge. Og for beboerne i Eidskog området er Valfjället det tættest beliggende skiområde. Desuden er der faktisk blot lidt mere end 100 km til Oslo! Derfor er en stor andel af gæsterne i Valfjället nordmænd. Desuden benyttes Valfjället af naturligvis den lokale skiklub, men også flittigt af skiklubber fra både Göteborg og fra andre større byer.
Men ikke mange danskere kommer til Valfjället. Faktisk var der for 30 år siden mange danske besøgende i Valfjället. På dette tidspunkt arrangerede en række rejseselskaber ture til Valfjället. Dette er der ingen, der gør mere. Men Valfjället vil rigtig gerne have gang i det danske publikum, og vil derfor målrette en del af deres markedsføring mod danskerne. En ide er at lave ture med Sig Helmer-tema. Altså skiferie som man kender det fra filmene Selskabsrejsen 2 fra 1985!

Masser af eventplaner. Gode shoppingmuligheder tæt på
Men generelt er planerne for fremtiden på Valfjället store. Der arbejde med planer for at lave faciliteter til MTB, så det også er muligt at tiltrække besøgende om sommeren. Den omkringliggende fantastiske natur indbyder til rigtig mange aktiviteter både sommer og vinter, og området har også gode muligheder for langrend.
Selve Valfjället skicenter indeholder ikke de store shoppingmuligheder. Men til gengæld skal mange blot få kilometer væk for at få stort alt hvad hjertet behager. I Charlottenberg, som kan nås på 10 minutter i bil, er et stor udvalg af shoppingcentre, og priserne er gode, da kursen på den svenske krone som bekendt er lav for tiden.
Generelt er der bare mange grunde til at besøge Valfjället. Du kan køre til området på syv timer fra København, og måske kan du kombinere et ophold på Valfjället med besøg på andre skidestinationer eller bruge det som et top inden du tager videre til Dalarna.

Læs mere om Valfjället her.