Sälen

Den 93. udgave af Vasaløbet afviklet

Søndag blev den 93. udgave af det 90 km lange Vasaløbet afviklet med mere end 15.000 deltagere. Det blev norsk sejr hos herrerne ved John Kristian Dahl i 3 timer, 57 minutter og 18 sekunder. Svenske Britta Johansson Norgren vandt hos damerne i tiden 4 timer, 19 minutter og 43 sekunder.

John Kristian Dahl vandt også løbet sidste år samt i 2014, og faktisk var det femte år i træk at det blev norsk sejr. Det var også andet år i træk, at hele podiet bestod af nordmænd. Nr. to blev Andreas Nygaard og nr. tre Stian Hoelgaard.

Tiden af John Kristian Dahl var den niende hurtigste sejrstid nogensinde. Nr. 4 blev Markus Ottoson, og hentede dermed Sveriges bedste placering siden 2014, hvor den tredobbelte vinder af løbet Jörgen Brink blev nr. tre. Sejrstiden hos damerne var den fjerde hurtigste siden dameklassen blev indført i 1997.

558 danskere var tilmeldt. Bedste danske herre blev Martin Christensen som nr. 925 i tiden 5 timer, 9 minutter og 4 sekunder. Bedste danske kvinde blev Anne Rye Madsen som nr. 178 i tiden 6 timer, 40 minutter og 2 sekunder.

Vasaløbet køres fra Sälen til Mora. Den 94. udgave skal køres søndag den 4. marts 2018

Annonce: