Skiferie

Husk dette på din skiferie: Pakketips til begyndere og uerfarne

De, der har stået på ski i en årrække, har sandsynligvis allerede et godt system for, hvordan de pakker deres kuffert, og gør sig klar til den forestående ferie.

Men for de mere uerfarne kan dette ofte føles, som noget man på engelsk ville kalde 'trial and error'. Eller med andre ord: Man bliver klogere hver gang. For at gøre det hele lidt nemmere, har vi dog lavet en lille liste med nyttige tips til at pakke sin skiferie-kuffert.

Solcreme (og solstift til læberne)
Behøver vi at nævne, at man altid skal huske solcreme? For selvom at det er vinter, er atmosfæren tyndere oppe i bjergene, og sneens evne til at reflektere solens stråler kan hurtigt komme bag på både dig og din hud. Det kan være en god ide at købe disse ting, inden man tager afsted, da skisportsstederne ofte kræver langt mere for de samme produkter. Overvej derudover også en solstift til læberne, da de hurtigt kan udtørre på grund af temperaturene og luften oppe i bjergene.

Beklædning og udstyr
For både børn og voksne siges det ofte at være hensigtsmæssig at være klædt på i 'lag', hvor det inderste lag for eksempelvis er et tyndt lag undertøj, som dækker både den øvre og nedre del af kroppen. Dette hjælper din krop med at justere varmen.
Hvad angår selve ski-udstyret, kan du vælge enten at tage dit eget med eller leje det, når du kommer frem. Dette afhænger langt hen ad vejen af ens egne præferencer.

Hjelmen er et must for både voksne og børn
Diskussionen om, hvorvidt man bør have hjelm på, når man står på ski, er for længst overstået. Særligt i bjergene er dette en nødvendighed, og (af gode grunde) er der nærmest ingen børn, som befærder sig uden en.

Skijakken behøver du ikke pakke (for den kan du tage med ombord)
For de, der tager en flyrejse, er vægt en vigtig detalje. Derfor kan du roligt tage den tunge skijakke på i stedet for at pakke den i kufferten. Herved sparer du både plads og vægt.

Elektronik – og husk endelig adaptere
Det er vigtigt at kunne holde sig opdateret om hvad, der sker rundt omkring i verden samt i det område, hvor du er på skiferie. Med sider som blandt andet bet365, som har betting og sports nyheder, kan du holde dig opdateret om det seneste nye inden for skisportsverdenen lige meget hvor, du befinder dig.

Mange folk glemmer desuden også, at nogle lande har andre stikkontakter end i Danmark. Så husk at undersøg, om du har brug for adaptere, inden du tager af sted, så du ikke løber tør for batteri allerede den første dag.

Det meste elektronik, som er købt i Danmark, kan dog anvendes i Sverige uden brugen af en adapter.

Skrøbelige ting kan 'pakkes ind' i hjelmen
Hvis du medbringer skrøbelige ting såsom et GoPro-kamera eller andet småt elektronik, kan du med fordel pakke dem ind i hjelmen, som så kan fungere som beskyttelse. Du kan da blandt andet bruge sokker eller andet tøj til at dække det ubeskyttede område.

Praktiske detaljer og dokumenter
Husk nogle af de vigtigste dokumenter såsom pas og rejseforsikringspapirer. Overvej naturligvis også at konvertere penge til destinationslandets valuta, inden du tager af sted. Til slut kan det nævnes, at det kan være en god ide at medbringe et par pasfotos, da dette af og til efterspørges, når man får udstedt sit liftkort.