Amager skibakke

SkiSverige.dk på besøg hos CopenHill. Der åbnes til december

Allerede 1. december 2018 åbner Københavns nye naturlige mødested for dig, der elsker at stå på ski. CopenHill på Amager er ved at blive beklædt med skimåtter. SkiSverige.dk har besøgt den fantastiske bakke.

 At stå på ski året rundt. Og dette kun få minutters kørsel fra Københavns centrum. Det lyder næste for godt til at være sandt. Men det er ikke det ikke. Fra 1. december er dette muligt. For når julemåneden indledes, er der en ekstra julegave til de københavnere, der elsker at stå på ski. CopenHill, også kendt som Amager Bakke, åbner, og en unik mulighed for at stå på ski året rundt bliver en realitet.

CopenHill er bygget på det 85 meter høje forbrændingsanlæg på Kraftværksvej på Amager i København. På toppen af anlægget mødes man med en unik udsigt over både Øresund og over det gamle København. En mulighed for at komme til at se Danmarks hovedstad fra en anden vinkel.

Bakken kommer til at bestå af pister, der dækker alle behov. På det øverste stykke vil skiløberne kunne boltre sig på hældningsgrader op til 45. Længere nede bliver terrænet fladere og fladere og i slutningen kommer man ned på omkring 14 grader i hældning. I alt 9.000 m2 skiområde kommer til at være til rådighed fordelt rundt om bakken, så længden på pisten kommer tæt på 500 meter.

Det øverste stykke af pisten bliver betjent af en effektiv tallerkenlift, mens to forskellige rullebånd skal sørge for at fordre skiløbere til de fladere dele af CopenHill. På bakken kommer både en bane med porte, hvor man kan køre med tidtagning, men også en mindre funpark.

Øverst på CopenHill vil blive skabt en unikt område med mulighed for bare at hænge ud og hygge sig, men også for at skabe events, der ikke vil være muligt andre steder. På en varm sommerdag eller en klar frostmorgen kan stemningen ikke undgå at blive noget helt specielt. "Vi håber, at folk vil komme for bare at hænge ud, men også at vi kan få skabt spændende events, koncerter og meget andet her", forklarer Christian Ingels, der er direktør i CopenHill til SkiSverige.dk.

Foran selve bakken åbnes skicenter med udlejning af skiudstyr, men også med øvebakker, hvor børn og andre nybegyndere, helt gratis, kan få deres første oplevelser på ski. "Vores ambition her er at skabe en miljø og et mødested for de københavnere, der elsker ski. Vi vil gerne ændre tankegange på folk, så de begynder at tænke på skiløb som noget, man kan foretage sig året rundt, og ikke blot et par måneder om året", lyder det fra Christian Ingels.

Ingels arbejder med en lang række partnere, der forhåbentlig kan bidrage til at skabe et miljø og masser af event omkring CopenHill. Også Vallåsen, der administreres af Branäsgruppen og er nærmeste skiområde til København, er blandt samarbejdspartnerne. "De svenske skidestinationer ser os heldigvis ikke som konkurrenter, men som en base til at skabe yderligere interesse for skiløb i Danmark. Medarbejdere fra Vallåsen vil blandt andet bidrage med deres viden om at få liftsystemet til at fungere optimalt".

200 skiløbere
Christian Ingels fortæller videre til SkiSverige.dk, at de som udgangspunkt forventer, at der kan være 200 skiløbere på CopenHill ad gangen. Der satses rigtig meget på fordelsklubben SKI365, hvor medlemmerne kan få en masse fordele, rabatter, specielle invitationer og ikke mindst adgang til skiløb på CopenHill på rigtig gode vilkår. "Vores enhedspriser bliver i den højere ende, så vi håber at se mange medlemmer i SKI365".

Og skiunderlaget, der består af grønne måtter, pålægges faktisk her midt i august, så der er i skrivende stund ikke mange dage til at CopenHill begynder at ligne et skianlæg. Underlaget er udvalgt af en ekspertgruppe, og skulle også fungerer rigtigt godt sammen med rigtig sne, hvis vi skulle være så heldige at få endnu en vinter med masser af sne i København.

Desuden bliver CopenHill meget andet end skiløb. Der bliver bygget en fantastisk klatrevæg, der bliver mulighed for løb og vandring og sandsynligvis også MTB-events. Man kan kun glæde sig til 1. december.