FeaturesNyhederOrsa Grönklitt

Orsa Grönklitt har det hele

Orsa Grönklit er som mange af danskernes svenske favorit skidestinationer placeret i Dalarna. Men mens de fleste skientusiaster kender Sälen, Kläppen, Idre Fjäll og Stöten, så er det få, der kender Orsa Grönklitt.

Orsa Grönklitt findes centralt i Dalarna ved byen Orsa nord for Mora. Næsten 800 km skal tilbagelægges, hvis du kører fra København, så det kan være en fordel med en overnatning undervejs. Området er idylisk placeret omkring fjället Grönklitt, hvor man komme op i 561 meters højde over havets overflade. Området til alpint skiløb består af 16 lifter og 22 pister. Skiløbet er fordelt på to sider af fjället. På sydsiden er skiløbet koncentreret om stedets eneste stolelift, hvorfra man kan nå alle nedkørsler med Söderbacken som den primære piste. På nordsiden findes både blå, røde og sorte pister til alle niveauer.

Perfekt børneområde
Orsa Grönklitt er primært en familiedestination. Her er plads til alle, og her er de perfekte forhold til børn og nybegyndere. I bunden af Orsa Grönklitt findes nemlig det helt perfekte område til dem, der skal lære at stå på ski. Her er pister og lifter af forskellige sværhedsgrader, rullebånd til de helt små, karrusel til at lære at køre med træklift, hyggeligt udfordringer på pisten, så det bliver sjovere at lære at få styr på svingene. I områder findes også borde, hvor den medbragte mad kan nydes, grillområde til pølserne, men også en lille grillkiosk og naturligvis varmestue og toiletter samt det fantastiske opholdsområde, Varglyan. I sidstnævnte kan børnene blive passet eller blot hygge sig med de mange aktiviteter. Det er svært at komme i tanke om hvad der mangler. Orsa Grönklitt byder på perfekte rammer til børnefamilien på ski.

Børneområdet hos Orsa Grönklitt har alt børnefamilierne skal bruge.

Super gode røde pister
En af hovedattraktionerne ved Orsa Grönklit er de røde pister på nordsiden af fjället. Specielt Norrbacken har en super god hældning og en fantastisk god bredde. Men også pisterne Berguven og Örnen kan man tage rigtig mange ture på uden at kede sig. Heldigvis er det forholdsvis let at navigere rundt i i området på nordsiden, da pisterne er bygget super godt sammen, og da der sjældent er kø ved lifterne. I øvrigt er det værd at bemærke, at det er et super venligt og hjælpsomt personale, der betjener lifterne i Orsa Grönklitt.

Enkelte sorte pister
Orsa Grönklit er et udpræget familieområde, men alligevel har man mulighed for at teste benene på pister med lidt ekstra hældning. De sorte pister Halvan og Helan, hvor man kører inde i skoven, er faktisk tilstrækkelig smalle og stejle til at de kan være udfordrende for de fleste. Specielt Halvan kan anbefales, når man har brug for lidt fart i skiene.

To gode sorte pister, Helan og Halvan.

God Snowpark
Som skrevet har Orsa Grönklit alt. Dette omfatter også en snowpark. Denne er godt nok en mindre en af slagsen, men den er super godt placeret centralt i området, og har blandt andet et par super gode hop. Desuden findes en rigtig god crossbane, som alle kan have det sjovt og boltre sig på. Man kan altså sagtens tage sin øvet teenager med til Orsa Grönklitt.

Hyggelig Topstuga
Orsa Grönklitt har naturligvis også en super hyggelig restaurant midt i området. Topstugaen ligger, som navnet siger, på toppen af området. Det er lokkende og let lige at tage skiene af og træde indenfor i det virkelig hyggelige og smagfuldt indrettet lokale. Udstoppede bjørne og en lysekrone lavet af gevirer er blot en del af indretningen, hvor man ikke kan undgå at føle dig til rette. På Topstugaen kan man gå på afterski, men man kan også indtage din mad, imens den ægte skiferiestemning rammer jer. Og udsigten er simpelthen i verdensklasse.

Der er super hyggeligt i Topstugaen hos Orsa Grönklitt.

Blåbærskoven er unik
Når børnene er klar til at tage skridtet fra de trygge omgivelser i det imponerende børneområde i bunden af destinationen har Orsa Grönklitt endnu et tilbud. Blåbærskoven er en unik legeplads til de små skiløbere, der kan klare sig på egen hånd. Her kan børnene trygt boltre sig på de små hyggelige skovpister. I skoven møder de små en række sjove figurer, og har mulighed for at vælge en række forskellige veje ned, men altid ende samme sted. Trygt og sjovt. Og faktisk er det også ofte muligt at se sneleoparder fra skovområdet og ind i Orsa Rovdjurspark.

Når man kører ind i Blåbærskogen venter masser af oplevelser.

Store oplevelser i dyrepark
En helt specielt mulighed hos Orsa Grönklitt er muligheden for at supplere et par dage på ski med et besøg i den fascinerende Orsa Rovdjurspark. Parken, der er den største af sin slags i Europa, ligge lige op af skiområdet, og ofte kan man fra områdets stolelift se ulve, tigere og andre rovdyr. Men man skal ikke snyde sig selv for et besøg i selve parken. For her kan du komme helt tæt på dyr som isbjørne, brune bjørne, ulve, tigere, leoparder, ulve og en række andre dyr, man ellers sjældent støder på. Og dette imens de boltrer sig i deres naturlige element. For parken er så stor, at der er plads til at dyrene får super gode forhold, der er tættest muligt på de forhold de normalt lever under. Specielt isbjørnene, der lever i verdens største anlæg af slagsen, skal man ikke snyde sig selv for at opleve. Man kan komme helt tæt på de skræmmende store dyr. Parken har åbent alle årets dage, og kan også fungerer som et argument overfor dem, der ikke står på ski, for at få dem med på skiferien.

Man kommer helt tæt på rovdyrene i Orsa Rovdjurspark.

Aftenski to gange om ugen
To gange om ugen er der åbent for aftenski i Orsa Grönklitt. Super hyggelig og meget stemningsfuld måde at udvide skidagen på. Desværre foregår dette kun på Söderbacken, og i højsæsonen kan der være kø ved liften. Dette kunne være et punkt til udvidelse hos Orsa Grönklitt i fremtiden. Men kan også blot vente til den sidste time af aftenski-perioden, så er der oftest meget mere plads på pisterne og i liften.


Det er super hyggeligt med aftenski hos Orsa Grönklitt.

Ski in/Ski out
Den helt store argument for at tage til Orsa Grönklitt er dog muligheden for at bo mange sammen med ægte ski in/ski out. Man kan leje sig ind i lejligheder og hytter, der ligger direkte på pisten, og hvor der ofte er plads til rigtig mange personer. Dette gør det let at tilfredsstille differentieret behov hos evt. de forskellige familiemedlemmer, og også super let mødes til frokost, og komme hurtigt retur på pisterne.

Effektiv skiuldlejning
Naturligvis har Orsa Grönklitt et skitorv, hvor det er sat godt i system med hensyn til skiudlejning og køb af liftkort. Liftkort sikrede man sig hurtigt i et meget centralt placeret kontor.  Et nummersystem og en seperat afleveringsafdeling gør skiudlejningen til et sted, man ikke skal bruge for meget tid på. På skitorvet findes også en butik med alt, du skal bruge af udstyr plus en lækker restaurant og en effektiv reception. Fra torvet er det bare at tage skiene på og køre til liften, der fører dig op i området. Også indtjekningen er super effektiv med tre strategisk placeret indtjekningssteder rundt i området. Det kan ikke blive lettere.

Skitorvet er super effektivt hos Orsa Grönklitt.

Langrends området blandt Sveriges bedste
Orsa Grönklitt er meget mere end alpinskiløb. Her findes også et af Sveriges bedste langrendsområdet. Hele 130 km spor findes i området heraf 9 km belyst. Sporene er igennem fantastisk varieret terræn og i unik smuk natur. Her kører man i natursne. Den perfekte destination for langrendsløbere på alle niveauer. Både landsholdsløbere og motionister kan med fordel tage til Orsa Grönklit.

Læs mere om Orsa Grönklitt her. SkiSverige.dk og Ankerstjerne Rejser kommer snarest med nye tilbud på rejser til Orsa Grönklitt.