Nyheder

Fem ideer til indendørs aktiviteter på skiferien, hvis vejret er dårligt

Man tager selvfølgelig på skiferie for at stå på ski. Men nogle gange spænder dårligt vejr ben for selv de bedste planer. Hvad end det er stormvejr, dårligt sigt eller bare en tiltrængt pause fra elementerne, så er der en lang række ting man kan kaste sig ud i indendørs. Selvom man ikke er udenfor med ski under fødderne, behøver det ikke være kedeligt.

Slappe af med film og serier
Der er efterhånden så mange streamingkanaler tilgængelige, at der er noget for enhver smag. Netflix, Amazon Prime Video, Youtube, Disney+ og mange flere, tilbyder tusinder af film og serier, som man kan afspilde med det samme. De fleste af os har allerede adgang til en eller flere af ovennævnte, men hvis ikke, så tager det kun 5 minutter at komme igang – og hos fx. Amazon får man første måned gratis.

Hvis man planlægger sine aktiviteter i forvejen giver Netflix desuden mulighed for at downloade film og serier hjemmefra, så man kan se dem uden en internetforbindelse, på et senere tidspunkt. 

Spille spil
Lige så nemt og hurtigt man kan få adgang til film, lige så hurtigt kan man også få adgang til spil. Alt man behøver, er en internet forbindelse og en tablet, smartphone eller computer. App store tilbyder eksempeltvis tusinde af apps og spil – nogle er gratis mens andre er betalte – og via Unibet sider, kan man tilgå alle de populære klassiske spil som casino, bingo og sportsbetting.

Forbereder man sig hjemmefra, kan man også pakke de mere traditionelle brætspil. De fleste danskere skulle meget gerne have et eller flere af disse derhjemme, da brætspil er populære som aldrig før. Ellers kan man købe gamle klassikere som Matador og Scrabble, eller blive inspireret af nye udgivelser på siden her.

Lave mad
Hvis man har lejet en hytte eller værelse med køkken, hvorfor så ikke udforske nogle af de lokale delikatesser? Her er der mulighed for at gøre så meget eller lidt ud af det, som man selv har lyst til: tilbered kødboller med kartoffelmos og tyttebær syltetøj fra bunden, eller server en række lokale snacks og lette forretter, som blot skal lægges frem på bordet.

Dyrke indendørs motion
Hvis man er taget på skiferie for at motionere og bruge musklerne hver dag, så er der gode nyheder: mange skisportssteder har indendoers svømmehal og sportshal, med mulighed for badminton, tennis, volleyball, basketball etc. For dem der er mindre interesserede i konstant sport, kan wellness virke mere tiltrækkende. Hvor der er svømmehal, er der normalt også sauna, samt spa og massage faciliteter, så der skulle være god mulighed for at slappe af i kroppen og give skimusklerne en velfortjent pause.

Tage på sightseeing
Ikke nok med, at skisportssteder er utroligt smukke fra pisterne, så er de også spændene at udforske på gåben. Besøg restauranter og cafeer og prøv lokale specialiteter, varm kakao eller drinks med resten af gruppen, tag en tur i bilen til en nabo by og udforsk deres shopping og aktiviteter, eller tag på after ski og lyt til live musik. Sider som Tripadvisor kan give masser af inspiration til oplevelser i nærheden, og ellers kan man planlægge en tur via Google maps eller tage et kig på eventuelle turistbrochurer og lignende.