Nyheder

Skiferie er også i marts

En ny YouGov-undersøgelse viser, at tre fjerdedele af dem, der har planlagt at tage på skiferie her i 2019/2020 vil gøre det i december, januar eller februar (77 %).

Men samtidig tilkendegiver over halvdelen af de skirejsende, der senest var på skiferie i december til februar imidlertid, at det i høj eller meget høj grad kunne være umagen værd at overveje skiferie i marts eller april af flere grunde.

Skidestinationen Orsa Grönklitt melder da også, at andelen af danske gæster, der lægger deres skiferie senere på sæsonen fra uge 10 og frem til sæsonafslutningen, er steget. Cirka 30 % af de danske overnatninger ligger i den periode, en stigning på ca. 10 procentpoint i forhold til 2019, hvilket netop kan signalere, at flere har fået øjnene op for fordelene ved den sene vinterperiode.

I Lofsdalen er uge 7 den mest besøgte skiferieuge, når man ser på danske gæsteovernatninger, men tæt herefter følger uge 12, hvor der er tradition for, at en del danskere besøger stedet, melder destinationen.

Undersøgelsen viser også, at over halvdelen af de skirejsende tillægger det stor eller afgørende betydning, når tidspunktet for skiferien skal vælges, at ”der er færre folk på pisterne (53 %)”. 56 % tilkendegiver, at skirejser er billigere i perioden marts og april. Og 46 % tillægger det stor eller afgørende betydning, når tidspunktet for skiferien skal vælges, at der er kortere kø ved skilifterne i den sene vinterperiode.

”Som danskerne også tilkendegiver i denne undersøgelse, er der mange fordele ved at tage på skiferie i marts og april – altså efter den store højsæson i vinterferien. Der er færre folk på pisterne, og det giver større ro og frihed for de skiløbere, der er i terrænet. Der er ikke kø ved skilifterne, så man får mere tid på pisterne. Og som noget tredje er dagen tiltaget en del, så der er endnu flere lyse timer til skiløb. De lokale fremhæver også ofte, at sneen er helt fantastisk i denne periode. Sidst men ikke mindst er priserne mere fordelagtige, når man ikke rejser i den absolutte højsæson”, siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Idre Fjäll, som mange danskere kender, kalder måneden marts for magisk. Det er den femte årstid på fjeldet med fantastisk skiløb uden liftkøer, og herudover tilbydes mange gode rabatter, f.eks. halv pris på børnenes liftkort.

Fra skidestinationen Vemdalen lyder det, at de i sidste sæson havde en enorm stigning af danskere takket været VM i Åre. Gæsterne søgte Vemdalen, da alt var optaget i Åre pga. VM. Det ser i år ud til, at det høje niveau af danske gæsteovernatninger fastholdes. Hovedparten kommer dog stadig i uge 7.

Destinationen melder også, at gæsterne sent på sæsonen nyder de lysere og længere dage med smuk sol, og at der er en roligere stemning i lifter og på pister. Flere restauranter har udendørsservering, og det fungerer ekstra godt at spise ude på grillpladserne. Også her er priserne lavere på både indkvartering og liftkort mellem vinterferien og påskeugen. Som en sidste men væsentlig fordel nævner destinationen, at vejene frem til destinationen er mere tørre end tidligere på sæsonen. Det er derfor behageligere at køre i bil til og fra Danmark.