Nyheder

Hos Riksgränsen kan du stå på ski ved midsommer

Hvis man tror at skisæsonen i Sverige slutter i marts, så tager man fejl. Når skidestinationerne i Dalarna lukker, så starter højsæsonen i Riksgränsen.

Området er mere end 200 km nord fra polarcirklen og langt væk fra altid. Faktisk i Lapland og hele 2000 km fra København. Der er tale om Europas nordligste skidestination. Sæsonen er fra midt i februar til juni, da det er for mørkt i december og januar. Og for at komme til Riksgränsen er du bliver nødt til at flyve til Kiruna. Dette gør både SAS og Norweigien. Fra Kiruna er der shuttlebusser til skiområdet. Distancen er ca. 130 km.

Det mytiske
For dem der dyrker freeski og for snowboardere har Riksgränsen en legendarisk status. Mange internationale medier har gennem tiderne lavet fascinerende rapportager fra Riksgränsen. Og de spændende beretninger og i øvrigt flotte billeder derfra har givet destinationen et mytisk skær. Dette også hos de bedste udenlandske spillesider .
Riksgränsen er et sted som ægte skifans skal besøge. Området består dog blot af seks lifter og 15 pister fordelt udover det runde bjerg. Og man får gode højdemeter og fantastisk skiløb hos Riksgränsen. Og så får man smuk natur og heldigvis ikke masseturismen som i Dalarna eller i Østrig og Frankrig.

På ski i Midsommer
Som noget helt specielt holder Riksgränsen åbent for skiløb ved Midsommer. Det er noget helt specielt at kunne kaste sig ned af pisterne, mens sommeren er på sit højeste. Solen er oftest gavmild på denne årstid, og sneen er til at have med at gøre. Hvert år afholdes et specielt event med masser af underholdning og altså åbne pister et par timer om dagen. Det skal bare opleves.