Nyheder

37 procenter af danskerne vil have børnevenlige pister

Børnene er for mange danskere omdrejningspunktet, når der skal vælges destination til skiferien.

37 % af de adspurgte i en ny YouGov-undersøgelse tilkendegiver, at ”børnevenlige pister” har afgørende eller stor betydning for valget af skisportssted, og knapt en tredjedel (31 %) mener, at det har afgørende eller stor betydning med gode skiskoler, når feriens skisportssted skal vælges.

Børnevenlige pister og en god skiskole er med andre ord elementer, som mange voksne er opmærksomme på. Mad, drikke og solcreme er andre vigtige fokuspunkter, når skidagen skal opleves som positiv for de små, ligesom et relativt nemt og overskueligt skiområde hjælper på følelsen af, at dét kan man godt finde ud af.

”Børnevenlige pister og en god skiskole er ofte nøglen til at finde barnets første begejstring ved skiløb. Det skal leges ind og ikke være for svært. Og så skal man som forældre sætte egne ambitioner om skiløbet på pause, for det kan være svært at indfri, når man skal hjælpe børnene i gang. Her kommer skiskolen også ind som en god hjælper, for mens børnene er i skiskole, kan man selv få lov til at udfolde sig på pisterne”, forklarer Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Langt de fleste af de svenske skidestinationer har meget børnevenlige forhold. Leder du stadig efter en børnevenlig destination til uge 7, så er Orsa Grönklitt en oplagt mulighed. Blandt destinationens 23 forskellige pister findes mange børnevenlige, ikke mindst Blåbärsskogen med sine snoede stier og talende figurer. Der er også mange børnevenlige langrendsspor. Blåbærret Bärra er børnenes bedste ven i Orsa Grönklitt, og i Blåbärsklubben kan børnene få skiløbet ind med eventyr og sjove aktiviteter. I børnenes eget skiområde får poderne det alpine ind trin for trin. Et stenkast derfra ligger Orsa Rovdjurspark med tigre, leoparder og Sveriges eneste isbjørne.