Skiferie

Den hyggelige stemning bragt til den svenske skihytte

Efter en lang dag på pisterne findes der ikke noget bedre end at finde vej til din hytte i de svenske bjerge og nyde tiden alene eller i fællesskab med andre. Her et par bud på hyggelige aktiviteter, der samler tropperne eller får dig til at slappe af alene, så du kan blive klar til endnu en dag på pisterne.

Træk stikket og nyd tid alene i hytten
Udenfor daler sneen. Store hvide fnug rammer ruden. Kroppen er træt efter en lang dag med et par ski spændt på fødderne. Måske har du brug for en rum tid alene til at bearbejde dagens indhold, hvor tempoet har været heftigt og indtrykkene mange, så har internettet en række gode muligheder. Her kan du lukke omverdenen ude og fokusere på dig selv for en stund. Tænd op i pejsen og indtag sofaens krog med din tablet, PC eller mobil.

Af god og afslappende online underholdning kan blandt andet nævnes de mange podcasts. Kobl høretelefonerne til PC’en eller mobilen og slap af med ‘Mads & Monopolet’ eller ‘Det, vi taler om’. Begge er podcasts, som hitter stort. En anden populær underholdning på nettet er online casino, hvoraf en side som Mr Green har oplevet den stigende popularitet de seneste år. Det skyldes ikke mindst sidens store udbud af spil, der dækker over alt fra markedete spillemaskiner til klassiske bordspil, som fx poker, baccarat og blackjack. Bordspillene kan også spilles live via den populære udbyder.

Kilde: Pixabay

Saml tropperne om quizzer og madlavning i hytten
Trods en intens dag med hop, spring og fuld fart på pisterne kan der stadig være energi, lyst og overskud til det sociale. Er det tilfældet, er der en stribe hyggelige indslag, du kan kaste dig over i fællesskab med andre. Disse indslag vil helt sikkert bringe den gode stemning til hytten i Sverige.

Eksempelvis kan du samle tropperne om en quiz med spørgsmål, der centrerer sig om emner som skiløbere, skiferie og vintervejr. Her er det kun fantasien, der sætter grænser, når der skal findes på spørgsmål til quizzen. For eksempel kunne quizspørgsmål handle om Europas bedste skisteder, mens vinter-OL også kunne være en kategori. Dit quiz set-up kan tage udgangspunkt i Jeopardy, så jo sværere spørgsmålene er, jo højere point gives der for et korrekt svar. Leg med quizzen, og få hjælp fra de andre i selskabet til at udforme den.   

De fleste skihytter i Sverige er udstyret med et funktionelt og komplet køkken. Saml tropperne til lidt hyggelig madlavning. Husk på, at skisport er en aktivitet, der kræver sin energi. Derfor er det vigtigt at fylde depoterne med masser af næring, så du bevarer energiniveauet. God vintermad såsom lækre gryderetter og velsmagende supper kan være alletiders sociale projekt i køkkenet. Slut af med indtagelse af lidt varme drikke som for eksempel kakao, lumumba eller gløgg. Ordet hygge er unægteligt forbundet med disse varme drikke.

Der er altså rigeligt af muligheder, hvis du mangler inspiration til at bringe den hyggelige stemning til din svenske skihytte. Så uanset om du har brug for lidt hyggelig tid alene eller i selskab med andre, behøver du i hvert fald ikke kede dig.