Nyheder

Syd- eller Nordsverige?

Der har været meget debat omkring hvor de bedste ski steder ligger i Sverige, Er det tæt på Danmark i det sydlige sverige, hvor sneen er mere sæson bestemt? Eller er det Nord-Sverige hvor det er fortrukket at tage en fly rejse da tiden igennem landskabet kan blive en meget tør køretur? Begge steder er i alfald kendt for deres skisport og vi hjælper dig godt igang med at vædde på din favorit skiløber med vores sportsbonus-kode.

For mange mennesker der gerne vil have at ski ferien bliver helt perfekt, er det svært at vælge mellem en tur til syd eller nord sverige som deres destination.

Sydsverige
Sydsverige er både kendt og foretrukket af danske familier, grunden til dette er at de fleste resorter i Sydsverige er meget børnevenlige og turen med børnene er nemmere at bære end en lang tur til nord sverige.
Udover at være det foretrukne valg af danske familier med børn har Sydsverige også nogle af de bedste resorter i landet. For at nævne nogle få af de bedste skiresorter i Sydsverige ligger kendte destinationer så som Vallåsen der ligger mellem Helsingborg og Halmstad har 5 km lifter og 7 skilifter er for mange den bedste destination i Sydsverige.
Isaberg og Mullsjo Alpin er også to meget kendte destinationer i Sydsverige som henholdsvis har 6 km pister og 4 km pister og begge ligger tæt på Jönkoping.

Nordsverige
Nordsverige er for mange at foretrække, hvis man ikke har noget imod den lange rejse tid. Det er klart at foreslå at man benytter sig af flyrejse for at komme til disse svært tilgængelige skidestinationer. Nordsverige er dog et perfekt sted for at få nogle rigtig gode og helt anderledes ski oplevelser.
Samibefolkningen som er den indfødte befolkning i Lapland har boet der i flere tusind år, og de har endda 300 forskellige ord som beskriver forskellige typer sne.
Nordsverige er også hjemmet for et af de bedste skisport destinationer i hele Sverige, og det er det kendte sted Åre som med deres 16 awards og 4 ud af 5 stjerner er godt anmeldt. Men Nordsverige er hjem til mange fantastiske destinationer og en helt fantastisk natur som ikke er til at finde mange andre steder i verden!
Ligeledes er Sveriges nordligste region, Lapland kendt for at have en helt fantastisk natur og regionen er kendt for at man kan se nordlyset. Lapland har endda steder hvor der er flere huskies end der er mennesker, og er hjemsted for 2 meget kendte hoteller, Icehotel, hvor hvert af de iskolde værelser er et kunst stykke fra de mest kendte kunstnere rundt omkring i verdenen. Det super inspirerende Treehotel ligger også i Nordsverige som er et hotel, der har værelser i selve træerne, hvor alle hytterne er super moderne og design kunstværker.
Kan du heller ikke vælge mellem Nord- og Sydsverige? Så er du bestemt ikke alene! Skal man tage børnene med vil vi foreslå sydsverige med mindre de kan klare den lange transport tid så er nordsverige og lapland især et besøg værd.  Find din helt rigtige destination her.