Nyheder

Bedste sæson nogensinde for de svenske skidestinationer

Den forgangne vintersæson blev den bedste nogensinde for de svenske skidestinationer. Det beretter organisationen for svenske skianlæg (SLAO).

Der blev i alt solgt liftkort for 2,4 milliarder svenske kroner i sæson 2021/2022, hvilket var en fremgang på 30 procent i forhold til året før. Antal skidage blev øget med 17 procent i forhold til sæson inden og med 7 procent i forhold til sæsonen inden coronapandamien.

Blandt forklaringerne på den gode sæson er at sæsonen startede tidligt, og efter en mild januar kom vinteren for alvor tilbage i februar, hvor der holdes vinterferie i Sverige, og hvor næste alle anlæg kunne holde åbnet.

Det er SkiStars tre store anlæg, Sälen, Åre og Vemdalen, der står for den største omsætning. Sälen solgte for 517 millioner kroner liftkort, Åre for 428 millioner og Vemdalen for 268 millioner kroner. På de følgende pladser følger Branäs me 125 millioner, Idre fjolle med 110 millioner og derefter Romme Alpin, Stöten, Kläppen, Tändalen og Kungsberget. Størst i Sydsverige er i Isabeg med en omsætning på 27 millioner på liftkort.