Diverse

3 gode forslag til aftenhygge på skiferien

Selv om skiferie er ferie fra hverdagen, så er det ikke altid lige afslappende. Lange dage, udendørs på ski, kan godt gøre en både træt og øm i kroppen. Om aftenen er der altid hygge i baren og andet sjovt man kan tage sig til. Vil du hellere bruge tiden på dit hotelværelse og slappe lidt af, får du her tre forslag til hvad du kan hygge dig med.

Læs eller lyt den gode fortælling
At læse eller lytte en god bog, er det rene afslapning. Uanset om du er til krimi, romantik eller slægtsfortællinger, findes der helt sikkert en god bog som du kan læse eller lytte.

  • Tora-trilogien af Herbjørg Wassmo er den store barske fortælling om Tora. Herbjørg Wassmo er den ypperste af de nordiske forfattere. Hendes fortællinger er så levende, at man fuldstændigt fortaber sig i dem og føler at man selv er med i historierne.
  • Aftentid og morgengry af Ken Follett er fortællingen i den tidlige middelalder i det gamle England. Lige som Tora-trilogien er det en barsk fortælling, men den gemmer også på kærlighed og håbet om en bedre dag i morgen.
  • Doppler af Erlend Loe foregår ikke i fordums tid, men handler alligevel lidt om menneskelige trængsler. Doppler som både er bogens titel og hovedpersonen, gør op på den måde vi mennesker lever og indretter os i dag. Erlend Loe fortæller i et let og underdrejet sprog, som både er spændende og yderst underholdende.

Spil sjove spil

Er du ikke så meget til læsning, kan du vælge at spille nogen sjove spil. Sudoku og kryds og tværs, er gode aktiviteter til at holde hjernen skarp. Desuden findes de i alle sværhedsgrader, så du kan være med både som nybegynder og mester. Du kan også vælge at gå på online casino. Der kan du vælge at spille roulette, prøve lykken på den enarmede tyveknægt, eller noget helt andet. Slots er udfordrende og sjove, og der er altid masser at vælge imellem. Du kan selvfølgelig også gå i appstore eller google play og finde en hel masse sjove, underholdende og gratis spil, som du kan spille fra din telefon.

Se en rigtig god film

Gider du hverken læse eller spille spil, kan du læne dig tilbage og nyde en god film. Måske er der ikke lige en ny film som du mangler at se, men så er der heldigvis gode storfilm, som sagtens kan tåle at blive set igen.

  • Pulp Fiction er ganske vist en ældre sag fra 1994. Til gengæld er den spækket med gode skuespillere. Pulp Fiction har det hele. Der er både spænding, chokerende scener, romantik, helte og antihelte. Samtidig er filmen genial i sin fortælleform. Der er hverken en rigtig begyndelse, midte eller afslutning. Først når du har set, hele filmen og lige giver den lidt tid, så giver den mening. Netop derfor er den en god film, lige at se en gang til.
  • Matrix er den episke fortælling om menneskets endelige. Igen er der tale om en ældre sag. The Matrix, som er første del af fortællingen, så dagens lys i 1999. Selv om det er en science fiction film i den action fyldte ende, og dermed har mange specielle effekter, så er den stadig overbevisende. De tre første film er hele fortællingen om Neo, håbet og hans endelige. Den nye Matrix er en efterfølger, som på finurlig vis koger suppe på fortællingen, fra de første tre. Heldigvis byder den fjerde Matrix på et gensyn med Keanu Reeves og Carrey-Anne Moss som Neo og Trinity.
  • Fantastiske skabninger og hvor de findes, er fortællingen om den største troldmand, der nogensinde har eksisteret. Gellert Grindelwald, der på skift blev spillet af Johnny Depp og Mads Mikkelsen, er den onde troldmand der hærger i den magiske verden, før Harry Potters tid. Samtidig er det fortællingen om alle de herlige magiske dyr der findes i universet.