Sälen

Stor stigning af antal danskere på SkiStars destinationer i julen

SkiStar er Skandinaviens støste udbyder af skirejser. Det er de som ejere af Sälane, Åre og Vemdalen i Sverige og Hensedal og Trysil i Norge. Og Skistar har rigtig mange danske besøgende. Det har de også i denne sæson. Denne jul havde SkiStars destinationer 12 procent flere danske gæster end i julen 2019, som var seneste normale jul inden coronapandemien. Også uge 1 var der 12 procent flee danske gæster end i samme uge i 2020. I øvrigt der eksempelvis 19.347 skigæster i Sälen den 30. december.

Vi er utroligt glade for, at vi har haft så mange gæster på vores destinationer i jule- og nytårsugerne på trods af de mange udfordringer i verdenen omkring os. Alene den 30. december havde vi over 67.000 skigæster* samlet på vores destinationer, hvilket er det næsthøjeste antal skigæster, vi nogensinde har haft på denne dato. Det viser, at mange stadig vælger at tage til fjeldene, og at vores gæster prioriterer alpint skiløb højt selv i vanskelige tider. Trenden med at holde ferie tæt på i de fantastiske skandinaviske fjelde fortsætter. For vores danske gæster er det særligt fordelagtigt at tage på skiferie i Sverige denne vinter, da valutakursen på den svenske krone er uhørt lav i øjeblikket”, siger Stefan Sjöstrand administrerende direktør for SkiStar.

I den seneste tid har temperaturerne ligget et godt stykke under frysepunktet, og det har sneet meget på flere skisportssteder. I Trysil og Hemsedal er der faldet henholdsvis over 42 og 92 cm nysne de seneste dage. Snedybden er nu 79 cm i Sälen (Lindvallen), 51 cm i Vemdalen, 37 cm i Åre, 103 cm i Trysil (Skihytta) og 150 cm i Hemsedal.

“Vi har haft ideelle forhold til at producere sne takket være kulden i december og vores investeringer i endnu bedre sneproduktion. Sneen fra snekanonerne er meget robust og slidstærk, og med en god bund af kanonsne forlænges skisæsonen betydeligt, uden at naturen tager skade af slitage. Den naturlige sne, der er kommet, giver et ekstra krydderi, som vi ved, at vores gæster sætter pris på. Så nu ser vi frem til en lang vintersæson fyldt med mange aktiviteter på vores destinationer”, siger Niclas Sjögren Berg, driftsdirektør for SkiStar.