Idre FjällKläppenSälenStöten

Den bedste rute fra Danmark til Dalarna

Dalarna med Stöten, Sälen, Kläppen, Idre Fjäll og flere andre skidestinationer er det foretrukne sted at tage på ski i Sverige for danskere.

Langt de fleste kører til Dalarne fra Danmark i egen bil.

Der er dog flere muligheder, når du skal vælge ruten, så her kommer SkiSveriges bedste bud.

Vi anbefaler at der fra Øresundsbroen tages E45 til Göteborg og siden mod Trollhättanm, forbi Åmål, forbi Grums, hvor i skal til venstre i rundkørslen og mod skistedet Sunne. E45 følges fortsat, også forbi Torsby, hvor du kan handle, men også komme til venstre mod det norske grænse. Men skal du  mod Sälen skal fortsætte ligeud, indtil du har passeret skiltene, der viser hvor skidestinationen Hovfjället ligger. Der skal E45 følges til høje. Ved krydset, hvor rute 62 passeres skal du køre til venstre, hvis du vil til Branäs, der er den nordlige skidestination i Värmland. Ellers fortsætter du ligeud indtil Malung, hvor du skal dreje vejen til venstre af rute 66 og så stort set kommer til Kläppen, hvor du bare skal fortsætte mod Sälen og Stöten.

Hele vejen er på gode veje, hvor sneen hurtigt fjernes, og det er sjældent, der køres på is. Der kan være meget trafik i de store skiuger.