Langrend

Skiløbere fra 65 nationer med i Vasaloppet

Fra fredag starter Vasaloppets vinteruge 2023. Arrangørerne meddelelser at der er tæt på 50.000 deltager tilmeldt heriblandt skiløbere fra 64 øvrige nationer end Sverige.

“Vi ser det som et bevis på at den store skiinteresse i både Sverige og ude i verden holder. Vi  frem til at bude alle velkommen til både Sälen og Mora og at kunne tilbyde rigtig godt skiløb i en herlig og vinterlig Vasaloppsarena”, forklarer Johan Eriksson fra arrangørerne.

Der er forskellig løb hele ugen, og søndag den 5. marts er det tid til den 99. udgave af det klassiske 90 km Vasaloppet.

Der er blandt andet 774 tilmeldte danskere. Norge har 1546 deltagere med, Finland har 780 skiløbere på startstregen, men Danmark er tredje største nation og med flere deltagere end Tyskland, der har 531 deltagere.