Langrend

Vasaloppet bliver anderledes i 2021

Den 7. marts afvikles udgave nr. 97 af det 90 kilometer lange Vasaloppet.

Og det bliver en anderledes udgave i 2021. Der køres nemlig kun for eliten, og der kommer ikke til at være publikum, der i stedet kan hygge sig med casinoudenrofus.online eller se det live på Sveriges Television (SVT).

Kvinderne skal starte kl. 7:40 og herrerne kl. 8:00. Det er første gang at de to eliteklasser får seperate starttidspunkter. “Med de forandringer vi har i Vasaloppet ser vi det også som en mulighed at teste forskellige startstider for herrer og kvinder”, forklarer Vasaloppets sportschef Tommy Höglund.

Med 20 minutter mellem de to feltet er det sandsynligt at de førende for de to felter kommer i mål næsten samtidigt. Dette naturligvis afhængigt af vejr og føre. “Vi har tidligere diskuteret denne mulighed og ser både fordele og ulemper”, siger sportschefen.

Løbet bliver altså vist på SVT, hvilket har været en tradition siden 1992. “Vi er glade for at selv i dette mærkelige år kan vi sende Vasaloppets eliteløb på SVT”, lyder det fra Helena Backman, der er på projektleder på TV-sendingen.

Løbet får i øvrigt en imponerende startliste. “Vi tror at det kommer til at blive en god konkurrence og nok lidt anderledes. Jeg ved at løberne gerne vil konkurrere og er vældigt opsatte”, afslutter Tommy Höglund.