Branäs

Branäs er moderne og familievenlig

Lad det være sagt med det samme. Branäs i Varmland er blandt de absolut bedste svenske skidestinationer. Her er super moderne forhold for specielt børnefamilier, meget smukt og rigtig mange gode muligheder for indkvartering.

branas2016_2
Annonce:

Branás har i alt 28 pister og 21 lifter, men er hele tiden i rivende udvikling og der bliver tilføjet nyt til området hvert år. Seneste store tiltage er dog et hotel direkte ski in-Ski out midt i området.

Skiområdet er opdelt i tre dele. Selve området omkring Branäs by, det område der kaldes Branäsberget samt et lidt nyere område, man kan nå ved at passere områdets karakteristiske bro, der er den højest beliggende bro i Sverige, og en oplevelse i sig selv at passere. Både ved byen og i Branäsberget er der store børneområdet, hvor selv de allermindste har mulighed for at lære at stå på ski. Disse er meget udbygget, og fungerer perfekt. Branásberget er generelt primært til børn og nybegyndere med blå og grønne pister, men virkelig et hyggeligt område, hvor familien kan bruge mange timer. I det nyere området på sammen bjergside som Branäs by findes snowpark og slalombane, når forholdene passer til det. En super hurtig 4-personers lift betjener området, der virkelig er et anbefalelsesværdigt sted. Fra toppen af denne stolelift kan man også køre retur til Branäs by,

Områdets længste piste er Storbacken på omkring 3 km fra toppen af området og ned til Branäs. Pisten er super god, og karakteristeret som rød, men lang de fleste vil uden problemer kunne køre på den. I selve Branäs by findes også en øvebakke, der dog har en pæn længe og god hældning, hvilket gør den populær også om aftenen,.
Der er kun en enkel sort pist i hele området, og den er meget kort og rigelig bred til at man ikke skal være super skiløber for at gennemkøre den.

Den største attraktion i Branäs er den store kabinelift fra selve Branäs by og til toppen af området. Denne er virkelig effektiv og driftsikker. En anden attraktion hos Branás er at rigtig mange pister er oplyste og at man derfor kan køre på ski hver dag til kl. 19:00.

Skal man pege på områder man kan kritisere ved Branäs er det at der kan blive mangel på udfordringer for den lidt mere rutinerede skiløbet, hvilket nok er generelt for de svenske skidestinationer. Flere steder i Branäs er tingene næste for børnevenlige. Dette indbærer nemlig også at flere af lifter kører meget meget langsomt, hvilket hurtigt kan blive et irritationsmoment. Den ekstrem børnevenlighed indebærer også at der findes stationer med opvarmet saft. Noget der virkelig giver point i bogen med karakterer til det svenske skisportssted. Det skal desuden nævnes at priserne på liftkort er ekstrem høje i Branäs. Men dette hænger naturligvis sammen med en høj service og den konstante udbygning af området.

Læs mere om Branäs her.

Branäs er i overskuelig afstand til København (under 700 km), og dermed lidt tættere på end de forskellige områder i Sälen.


Annonce: