BranäsKungsbergetUlrichehamnVallåsen

Tid til at gemme sne i Branäs, Kungsberget og Vallåsen

Skisæsonen er slut langt de fleste steder i Sverige. Men allerede nu indledes forberedelserne til næste sæson. På de destinationer der ejes af Branäsgruppen samler man sne i store bunker, så det kan benyttes til næste sæson. På de mindre destinationer Vallåsen og Ulricehamn Ski Center er dette allerede gjort, da sæsonen sluttede tidligere end i Branäs og Kungsberget, hvor arbejdet gøres i disse dage.

“Ved at arbejde med den her metode eliminerer vi faktorer som vejr og vind og kan åbne flere bakker tidligt på sæsonen”, forklarer Anders Kjällström fra Branäsgruppen.

Sneen dækkes til med savsmuld og ud over det geotekstiler, som har en Goretex-lignende funktion. “Savsmuld har vist sig at være effektivt. I Vallåsen er vil helt gået over til savsmuld i år, da vi har fundet et godt sted, hvor vi kan opbevare det tæt ved bakken under sæsonen”, forklarer pladschef hos Vallåsen Jesper Malmquist.

Til efteråret bliver sneen lagt på pisterne igen, og faktisk har den gemte sne en højere massefylde end både nysne og produceret sne, hvilket gør den meget anvendeligt. “Den er mere kompakt, så den holder længere. Det optimale for os er at have en grund med det gemte sne og derefter et lag med produceret sne og øverst natursne. Så får gæsterne en god følelse ved skiløbet”, uddyber Jesper Malmquist.